Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa
Izskanējis aicinājums ES dalībvalstīm atļaut izmantot marihuānu medicīnā

Medicīnai, nevis smēķēšanai

Trešdien pieņemtajā rezolūcijā Eiropas Parlamenta (EP) deputāti aicināja ES dalībvalstis apsvērt iespējamos šķēršļus un jautājumus, kas saistīti ar medicīniskās marihuānas legalizāciju. Kā viens no būtiskākajiem aspektiem tika uzsvērta zinātniskā izpēte šajā jautājumā. Latvijā par iespēju izmantot marihuānu medicīnā viedokļi atšķiras.

Top komentāri

Jābūts Stulbiņš
J
Ja PēcPadomijasPalatvijā viedokļi par marihuanu atšķirās tam par iemeslu ir valsts propaganda pret marihjuānu un nespēja šo valsts propagandu atspēkot. Pirmā u patiesā Latijā, kāņemes, tā sauktā marihuāna (Jāņu mētra) tika cienīta kā šķiedras zāle (līdzīga liniem) un ārstniecības zāle mājlopu dzīvniekiem. Tiesa, šis kaņepes nebija no tās šķirnes no kuras tagād tā samā smēķējamā zāle. Tomēr, nevajaga aizmirst, ka propagandas sākumi meklējami katoļu ticībā, kura noliedza jebkādu pašārstniecības metodi, pa piemēram, mušmires patiesais nosaukums bija 'mušmīle', jo kad sapuva, tā pārvērtās mušām patīkamā mērcē.
Oou
O
Kurā mirklī parasta marihuāna kļūst par medicīnisku? O_o kāds tai dod penicilīnu?
Turpinājums
T
Te pat arī bija Dienas rakstiņš, ka policija pagājušo gadu atradusi 50 marihuāns audzētavas, bet 500 citas vēl nav uzgājusi. Tagad, ka EP rosina marihuanu legalizēt, te parāīsies visādi vientieši, kas uzstāsies par ekspertiem un atteiksies uzņemties atbildību par to, ka 28 g latviešu zemnieki bija zviedru slepenās policijas spiesti ciest nabadzību, kamēr bagātie zviedri varēja atļauties zālīti pirkt kad vien vēlējās. Atkārtots pierādījums, ka šodien Latvija nepastāv, ja vien tās atvietotāja valdība PēcPadpalatviešu valdība.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas