Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Mediju politikas nodaļu vadīs Roberts Putnis

Par Kultūras ministrijas (KM) Mediju politikas nodaļas vadītāju izvēlēts bijušais Sabiedrības par atklātību Delna vadītājs Roberts Putnis, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijā (KM).

Putnis ir guvis augstāko izglītību politikas zinātnē un starptautiskajās attiecībās, tieslietās. Viņa darba pieredze bijusi dažādās jomās - mediju, finanšu vadības, personālvadības, valsts pārvaldes un citās.

Konkursa komisija pozitīvi novērtējusi Putņa kompetenci visos izvirzītajos kritērijos. Komisija arī uzsvērusi, ka Putnis apliecinājis vispusīgas, tostarp starptautiskā pieredzē gūtas, zināšanas.

Putnis darbu Mediju politikas nodaļā varētu uzsākt aprīļa vidū, taču līdz tam ir gatavs iesaistīties mediju politikas izstrādes ekspertu darba grupā.

Konkursi uz Mediju politikas nodaļas eksperta ierēdņa un eksperta juriskonsulta ierēdņa amata vietām aizvien turpinās.

Kā ziņots, pērn septembrī valdība apstiprināja Mediju politikas nodaļas izveidi KM paspārnē. KM pienākumi tādējādi tika papildināti ar masu informācijas līdzekļu politikas izstrādi, tās koordinēšanu, kā arī ar šīs politikas saistītās informācijas apkopošanu un analīzi.

Uz trim Mediju politikas nodaļas darbinieku vietām pieteikušies 25 pretendenti. Par Mediju politikas nodaļas vadītāja amata vietu sacenšas astoņi pretendenti. Lielākais pieteikumu skaits bijis konkursā uz Mediju politikas nodaļas eksperta vietu. Uz šo darbu pretendē 13 cilvēki, savukārt uz Mediju politikas nodaļas juriskonsulta vietu pieteikušies četri cilvēki.

Iepriekš ministrijas izsludinātie konkursi uz Mediju politikas nodaļas darbinieku amata vietām beidzās bez rezultāta, jo konkursa vērtēšanas komisija pretendentus, kuri bija pieteikušies, neatzina par atbilstošiem prasībām.

KM paralēli jau sākusi darbu pie mediju politikas izstrādes. Ministrijas paspārnē strādā ekspertu darba grupa, kuras vadītājs pēc pētnieces Intas Brikšes aiziešanas mūžībā ir Mārtiņš Kaprāns.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli

    NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

    Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas