Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Dziesmu un deju svētku saspringtais mēģinājumu un koncertu grafiks prasa daudz spēka, tāpēc mediķi aicina dalībniekus pēdējās svētku dienās par veselību parūpēties jo īpaši

Mediķi aicina dalībniekus svētku noslēguma dienās īpaši parūpēties par veselību

Tā kā tuvojas Dziesmu un deju svētku kulminācija ar noslēguma koncertiem un liela daļa dalībnieku Rīgā aizvada jau septīto dienu, kas atšķiras no ierastā ikdienas ritma, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi šajās noslēguma dienās aicina dalībniekiem īpaši parūpēties par savu veselību.

NMPD pārstāve Ilzē Bukša sacīja, ka Dziesmu un deju svētki Rīgā ir pulcējuši tūkstošiem svētku dalībnieku un viesu. Svētku noslēguma dienās laiks solās būt silts un saulains, tāpēc aicinām svētku dalībniekus īpaši pievērst uzmanību savai veselībai - regulāri padzerties ūdeni un starp mēģinājumiem atpūsties ēnā.

Lai pietiktu spēka un izturības - dienas laikā ieturēt arī kārtīgu maltīti. Savukārt dalībniekiem, kuriem ir kādas hroniskas saslimšanas, jāatceras par savām ikdienā lietojamām zālēm un gan uz mēģinājumiem, gan koncertu neaizmirst paņemt līdzi slimības paasinājumam domātos medikamentus. Tāpat aicinām - ja redzi, ka kādam paliek slikti vai redzi zemē guļam cilvēku - vienmēr pieej klāt, noskaidro, kas noticis un vai nav vajadzīga palīdzība.

Svētku norises vietās Mežaparkā un Daugavas stadionā vietās dežūrē mediķi, kuri sniegs nepieciešamo palīdzību. Tāpat vari vērsties pie tuvumā esošā policista, ugunsdzēsēja vai apsarga. Ja cilvēkam palīdzība vajadzīga ārpus svētku norises vietās, zvani mediķiem uz tālruni 113.

Jau ziņots, ka vakar no Dziesmu un deju svētku norises vietām mediķu aprūpē nogādāti 14 svētku dalībnieki.

Uz slimnīcu papildu pārbaudēm nogādāti svētku dalībnieki, kuri vai nu guvuši vienkāršas traumas, piemēram potīšu vai plaukstas traumas, vai arī sajutušies slikti, saasinoties jau esošām slimībām - pārsvarā asinsvadu saslimšanām.

Mediķi atgādina, ka svētku dalībnieki citā režīmā un vidē pavadījuši nu jau vairākas dienas, tāpēc īpaši svarīgi rūpēties par savu veselības stāvokli - atpūsties starp mēģinājumiem, kā arī naktīs labi izgulēties, lai pēdējās svētku dienas varētu veiksmīgi sagaidīt. Tāpat personām, kurām ir kādas hroniskas slimības, nav jāaizmirst par nozīmēto medikamentu lietošanu.

Jau ziņots, ka XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku laikā līdz 8.jūlijam lielākajā daļā Vecrīgas un Rīgas centra ielu gaidāmi būtiski satiksmes ierobežojumi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas