Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Mediķi glābj divus cilvēkus, kuriem iestājusies klīniskā nāve

Aizvadītajā diennaktī mediķiem Latgalē izdevies palīdzēt diviem cilvēkiem, kuriem bija iestājusies klīniskā nāve.

Kā aģentūrai LETA stāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša, vienā gadījumā mediķi steigušies palīdzēt 42 gadus vecam vīrietim, kuram jau bija iestājusies klīniskā nāve, bet mediķiem izdevies vīrieti atdzīvināt un viņš jau stabilā stāvoklī nogādāts slimnīcā. Šajā gadījumā mediķiem ir aizdomas par atkarīgu vielu lietošanu. Otrajā gadījumā veiksmīgi atdzīvināta 29 gadus veca sieviete.

Aizvadītajā diennaktī mediķi steigušies palīdzēt arī vairākiem cilvēkiem, kuri guvuši smagas traumas.

Kurzemē kāds 31 gadu vecs vīrietis guvis abu acu traumu pēc tam, kad mēģinājis palaist petardi. Vīrietis ar abu acu traumu nogādāts slimnīcā Rīgā, savukārt Vidzemē ar tvana gāzi smagi saindējies kāds 72 gadus vecs kungs, kurš mēģinājis iekurināt savā dārza mājiņā.

Smagu traumu darbavietā Rīgā guvis 38 gadus vecs vīrietis, kurš nogādās slimnīcā. Vīrietis ar pacēlāju piespiests pie sienas, kā rezultātā guvis smagas traumas, bet Vidzemē 67 gadus vecs vīrietis neveiksmīgi darbojies ar motorzāģi, kas rokai nozāģējis divus pirkstus un traumējis arī plaukstu. Cietušais nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā.

Nopietnas traumas guvuši arī bērni. Zemgalē divus gadus veca meitenīte tikusi klāt šķidram mazgāšanas līdzeklim, ko iešļākusi sev acīs. Cietusī nogādā Rīgas slimnīcā, kur konstatēts acu ķīmisks apdegums. Savukārt kāda piecus gadus veca meitene applaucējusi roku, uzraujot sev virsū karstu tējas krūzi, kas stāvējusi uz galda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas