Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Mediķi: Pie bērnu ģībšanas vainojams nogurums

Šobrīd nekas neliek domāt, ka pie bērnu ģībšanas būtu vainojami kādi citi apstākļi, kā nogurums. Šie simptomi un šīs situācijas, kas vakar notika, liek vairāk domāt par vispārējo organisma reakciju uz nogurumu, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

"Pamatā vājums un saļimšana saistāma ar nogurumu un organisma rekaciju. Organisms tajā brīdī reaģē tā kā reaģē, tas ir pārguris. Iespējams, kāds ir nepietiekami no rīta paēdis, kādam ir lielāks sagurums, tas viss kombinējās kopā, kad vakar sākās vairāku bērnu paģībšana," sacīja Bukša.

Viņa uzsvēra, ka tiek ļoti rūpīgi pārbaudīta jebkura situācija, jebkura informācija un bērna veselības stāvoklis. "Līdz šim nav bijis tāda signāla, kas liecinātu, ka pie bērnu ģībšanas būtu bijis pie vainas, kas cits. Tas tomēr pamatā ir saistāms ar bērna organisma reakciju. Ar sagurumu, kas nedēļas laikā jau ir uzkrājies. Ja dienā mēģinājumu laikā ir slodze, tad ir obligāti jāparūpējas par to, lai apmešanās vietā bērni savlaicīgi aizietu gulēt, atpūstos un kvalitatīvi izgulētos," sacīja Bukša.

Jebkurā gadījumā, ja būtu kādi citi ierosinātāji, kas veicinātu šādu ģībšanu, protams, ka mediķi attiecīgi rīkotos un veiktu nepieciešamās pārbaudes, sacīja Bukša.

"Tie bija īslaicīgi samaņas zudumi. Pēc mirkļa, kad bērni nonāca pie mediķiem, nākot pie samaņas viņiem bija jāpaguļ, jāatgūst spēki. Pamazām atjaunojot spēka resursus, bērni varēja doties atpakaļ uz savām skolām, kurās apmetušies," sacīja Bukša.

Kā ziņots, Mežaparka estrādē vakar tika pārtraukts XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta "Manā dziesmā tu..." ģenerālmēģinājums, jo mazākie bērni nav spējuši izturēt slodzi un sākuši ģībt, novēroja aģentūra LETA.

Pirmā koncerta stundā viss ritējis kā plānots, bet pēc tam ik pēc 10 minūtēm vismaz astoņiem līdz 10 bērniem bijusi nepieciešama mediķu palīdzība, jo, iespējams, no lielās slodzes tie sākuši ģībt.

Kad šādi gadījumi atkārtojušies biežāk, tad tika izsludināts 15 minūšu pārtraukums. Tomēr bērnu ģībšana turpinājusies un mediķi nav spējuši uzreiz visiem sniegt palīdzību, kas licis ģenerālmēģinājumu atcelt.

Lai gan svētdien paredzētais svētku gājiens Rīgas ielās tika oficiāli atcelts, tajā brīvprātīgi devušies teju visi dalībnieki. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas