Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ministru prezidents uzdevis TM izstrādāt jaunu CVK institucionālās pārvaldības modeli

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzdevis Tieslietu ministrijai (TM) izstrādāt jaunu Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) institucionālās pārvaldības modeli, informēja Ministru prezidenta preses sekretārs.

Lai stiprinātu CVK kapacitāti, Kariņš šonedēļ ir devis uzdevumu TM izstrādāt jaunu vēlēšanu institūcijas pārvaldības modeli, kas nodrošinātu funkciju izpildei nepieciešamo administratīvo atbalstu, neiejaucoties vēlēšanu norisē. Ministru prezidents uzsver, ka ar pārvaldības modeļa maiņu jāstiprina CVK kapacitāte kopumā - tiesiska un demokrātiska vēlēšanu procesa norise nedrīkst tikt ietekmēta.

TM sadarbībā ar Valsts kanceleju jaunais CVK pārvaldības modelis un tā ieviešanai nepieciešamais tiesību aktu kopums jāsagatavo un jāiesniedz Ministru kabinetam līdz šā gada 1.oktobrim. Par gaidāmajām izmaiņām CVK pārvaldībā būs jālemj gan valdībai, gan Saeimai.

Jau ziņots, ka marta beigās, Kariņš tiekoties ar CVK priekšsēdētāju Kristīni Saulīti, pārrunāja CVK turpmākās darbības plānus, kā arī tās institucionālo pārvaldību un nepieciešamo atbalstu CVK kapacitātes stiprināšanai.

Tikmēr aprīļa beigās koalīcija ir vienojās CVK nodot Valsts kancelejas pārraudzībā, reizē saglabājot CVK neatkarību lēmumu pieņemšanā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas