Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +6 °C
Viegls lietus
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Mobilais internets elpo pakausī fiksētajam

Cilvēki aizvien biežāk internetu lieto mobilajās ierīcēs, kas pielej eļļu ugunij diskusijai par to, vai mobilais internets spēj aizstāt fiksēto, otrdien, 25.novembrī, vēsta laikraksts Dienas Bizness. Fiksētā interneta kompānijas norāda, ka mobilais internets ir papildinošs produkts, bet tā nav pamatizvēle.

Mobilā interneta nodrošinātāji gan nepiekrīt un uzskata, ka ir daļa klientu, kuri fiksētā pieslēguma vietā dod priekšroku mobilajam. Tiesa, objektīvu salīdzinājumu pašlaik veikt ir gandrīz neiespējami, jo asās konkurences apstākļos kompānijas ar datiem dalās nelabprāt. _"Cilvēkiem ir svarīga piekļuve informācijai neatkarīgi no izmantotās ierīces vai pieslēguma veida. Līdz ar mobilo internetu parādās vairāk izvēles iespēju interneta pakalpojumiem, bet fiksētā interneta lietošanas apjomu tas neietekmē – mobilais internets vairāk ir papildu iespēja, nevis pamatizvēle. Tas ir ērts, piemēram, esot ceļā. Tomēr, atgriežoties mājās, cilvēks arī savu mobilo ierīci pārslēdz uz fiksēto internetu, jo tas parasti ir ātrāks, stabilāks un lētāks," Dienas Biznesam_ norāda Baltcom mārketinga vadītāja Elizabete Podinska. Viņa min, ka mobilā interneta galvenais mīnuss pašlaik ir augstā pakalpojuma cena, kas visdrīzāk tik ātri nepazemināsies. Podinska redz, ka mobilais internets arī nākotnē saglabās savu papildinošo lomu fiksētajam pieslēgumam.Podinskas viedoklim piekrīt arī Lattelecom pārstāvis Edgars Strods, norādot, ka mobilais internets ir to cilvēku izvēle, kuri vēlas piekļuvi internetam vietās, kur ieviest fiksēto pieslēgumu nav iespējams.Tam nepiekrīt Tele2 komercdirektors Jānis Sproģis, akcentējot, ka pēdējos piecos gados mobilais internets ir straujāk augošais pakalpojums mobilo sakaru nozarē. Sproģis uzsver, ka jau tagad ir cilvēki, kas fiksētā pieslēguma vietā izvēlas izmantot tikai mobilo internetu. "Cilvēki dod priekšroku mobilitātei, ko nevar nodrošināt fiksētais interneta pieslēgums. Tāpat bieži vien jau 3G interneta ātrums un klienta pieredze ir labāka, nekā lietojot DSL pieslēgumu. Līdz ar 4G interneta plašāku pieejamību redzam, ka iedzīvotāji arvien aktīvāk mobilo internetu izvēlas kā vienīgo pieslēgumu mājās," pauž Sproģis.Par straujo mobilā interneta attīstību liecina arī statistika. Piemēram, LMT tīklā kopš 2012.gada mobilā interneta patēriņš pieaudzis 4,5 reizes.Visu rakstu lasiet laikraksta Dienas Bizness otrdienas, 25.novembra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai ticēt skaļiem virsrakstiem par slavenībām?

Ziņa par slavenības nāvi, aicinājums izlasīt rakstu par nepatikšanām, kas skārušas vienu vai otru sabiedrībā pazīstamu cilvēku, jau ilgstošu laiku ir neatņemama krāpniecisku kampaņu sastāvdaļa. Iemes...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas