Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Mobilajās Covid-19 testu teltīs NMPD brīvprātīgi palīdz 30 studenti

Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 analīžu veikšanas mobilajās teltīs un tālruņa 8303 zvanu centrā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam (NMPD) brīvprātīgi palīdz 30 studenti, liecina dienesta ieraksts Facebook.

Mediķiem palīdz studenti no Rīgas Stradiņa universitātes, Latvijas Universitātes Medicīnas fakultātes un Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes.

"Šie studenti savā brīvajā laikā nāk talkā mūsu mediķiem mobilajās Covid-19 analīžu veikšanas teltīs, nodrošinot darbu ar dokumentiem, palīdzot pacientiem aizpildīt reģistrācijas anketas pirms analīžu veikšanas," skaidroja NMPD.

Tāpat vairāki topošie mediķi nodrošina darbu 8303 tālruņa centrā, reģistrējot pacientus analīžu veikšanai. Savukārt daži sestā kursa studenti, kuri drīzumā iegūs ārsta diplomus, ir apmācīti arī paņemt analīzes.

NMPD pateicas brīvprātīgajiem un tos, kas vēlas pievienoties brīvprātīgo lokam, aicina sazināties, rakstot Facebook.

NMPD iepriekš bija informējis, ka studenti pamatā tiek nodarbināti mobilo analīžu punktos, kas tika izveidoti, lai pie pieaugošā izmeklējamo pacientu skaita būtiski nepagarinātos gaidīšanas laiks uz laboratorisko izmeklējumu veikšanu aizdomu gadījumos par saslimšanu ar Covid-19. Darbu šajos punktos nodrošina NMPD darbinieki, kā arī topošie mediķi, kuri šim darbam pieteikušies brīvprātīgi.

Līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas