Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

MTG gada ieņēmumi par TV3 un LNT iekļaušanu maksas paketēs būs ap 960 000 latu

No Latvijas ap 400 000 mājsaimniecību, kas skatās televīziju ar fiksētā tīkla - kabeļu vai interneta - tehnoloģijām, "Modern Times Group" (MTG) gada ieņēmumi par "TV3" un "Latvijas Neatkarīgās televīzijas" (LNT) pārtapšanu par maksas programmām varētu sasniegt 960 000 latu gadā, aprēķināja biznesa portāls "Nozare.lv", balstoties uz Latvijas Elektronisko komunikāciju asociācijas valdes priekšsēdētāja Ilmāra Muula aplēsēm un datiem.

Muuls teica, ka LEKA 9.oktobrī sāks sarunas ar MTG pārstāvjiem par izskanējušo cenas piedāvājumu - 20 santīmu par skatītāju mēnesī par abiem kanāliem. Tā kā LEKA parasti slēdz līgumus visu savu biedru vārdā un LEKA biedriem - maziem un vidējiem kabeļtelevīzijas operatoriem - ir aptuveni 100 000 klientu, MTG ieņēmumi, nepiemērojot iespējamās atlaides, varētu būt līdz 20 000 latu mēnesī jeb 240 000 latu gadā.

Savukārt operatoru izmaksas, sniedzot jaunu maksas pakalpojumu, par kuru jāmaksā pievienotās vērtības nodoklis (PVN), bankas nodevas un izmaiņas rēķinvedības sistēmā izmaksas par abonentu var sadārdzināt līdz pat 40 santīmiem. Tas savukārt nozīmē, ka, nesaņemot atlaides un iekļaujot gan "TV3", gan LNT pamatpakās, kuras saņem visi abonenti, šo kanālu pāreja uz maksas režīmu operatoriem izmaksāt ap 40 000 latu mēnesī.

Tā kā lielie maksas televīzijas operatori "Baltcom TV" ("Baltcom"), "Izzi" un "Lattelecom" nav LEKA biedri, Muuls minēja, ka tiem kopumā varētu būt ap 300 000 abonentu. "Baltcom" mājaslapā ir teikts, ka tā pakalpojumus lieto ap 140 000 abonentu, bet "Izzi" preses sekretārs Oskars Lakšēvics "Nozare.lv" informēja, ka savu abonentu skaitu nepublisko.

Muuls uzskata, ka "Izzi" lietotāju skaits varētu būt zemāks par "Baltcom" klientu skaitu, savukārt arī "Lattelecom" publiskotie skaitļi par maksas televīzijas klientiem jauc kopā virszemes televīzijas skatītājus un interaktīvās televīzijas klientus, taču, viņaprāt, interaktīvo TV varētu skatīties ap 60 000 abonentu, ja ne vairāk.

Jau ziņots, ka MTG pārstāvis Guntars Traubergs teicis, ka par "TV3" pēc obligātās retranslācijas atcelšanas prasīšot 11 santīmus par skatītāju mēnesī, bet par LNT - deviņus santīmus. Būšot arī iespēja saņemt atlaides līdz pat 20% par attiecīgu skatītāju skaitu.

Kā stāstīja Muuls, nav vēl skaidrs, vai pamatcena, kā arī atlaides atteicas uz abu MTG kanālu iekļaušanu operatoru tā sauktajās pamatpakās ar maksimālo maksātāju skaitu, vai arī par to iekļaušanu papildu maksas pakās būs cits tarifs. To LEKA vadītājs cerot noskaidrot 9.oktobra tikšanās reizē ar MTG.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas