Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Muitnieku pieteiktais brīdinājuma streiks atlikts uz nenoteiktu laiku

Neatkarīgās muitnieku arodbiedrības_ pieteiktais brīdinājuma streiks tiek atlikts uz nenoteiktu laiku, portālu Diena.lv informēja Valsts ieņēmumu dienestā_.

Tiesā ir iesniegta prasība par streika pieteikuma likumību. Tiesa ir aicināta vērtēt  vairākus būtiskus juridiskos aspektus par to, vai arodbiedrība, piesakot brīdinājuma streiku, ir korekti ievērojusi visas procedūras. Paredzams, ka tiesa spriedumu šajā lietā pieņems 10 dienu laikā. Likums paredz, ka līdz tiesas lēmuma paziņošanai uzsākt streiku ir nelikumīgi.

VID vadība uzstāj uz vienlīdzības principa ieviešanu izdienas pensiju sistēmā. Tā kā lēmums par izdienas pensiju piešķiršanu nav VID kompetencē, drīzumā plānota tikšanās Ministru kabineta līmenī, kurā piedalīsies pārstāvji no MK, FM, VID un arī muitnieku arodbiedrības. Jau tagad VID vadība ir izstrādājusi priekšlikumus izdienas pensiju alternatīviem risinājumiem.

Diena.lv jau vēstīja, ka Valsts ieņēmumu dienesta (VID) muitas amatpersonas no šā gada 27.septembra līdz 30.septembrim bija paredzējušas Latvijas muitas kontroles punktos rīkot četru stundu brīdinājuma streiku

Top komentāri

visiem no 50 gadiem izdienas pensij
v
Visas profesijas ir grūtas, tādēļ dodiet visiem cilvēkiem, kuri nostrādā līdz 50 gadiem, izdienas pensijas!
Pavāriem - izdienas pensiju!
P
Vai kādam ir šaubas, ka trauku pavāru darbs ir grūts? Protams, ka patiesībā stāvēt visu dienu pie karstas plīts ir vēl grūtāk, nekā strādāt par muitnieku. Tādēļ katram pavāram, kuram ir vismaz 20 gadu darba stāžs, no 50 gadiem ir jāpiešķir izdienas pensija!
trauku mazgātājām izdienas pensiju
t
Vai kādam ir šaubas, ka trauku mazgātāju darbs ir grūts? Protams, ka patiesībā tas ir vēl grūtāks par muitnieku darbu. Tādēļ katram trauku mazgātājai, kurai ir vismaz 20 gadu darba stāžs, no 50 gadiem ir jāpiešķir izdienas pensija!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas