Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Munkevics jautājumu par vēršanos ST saistībā ar iebraukšanas maksu otrreiz domē nevirzīs

Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics neplāno atkārtoti virzīt izskatīšanai jautājumu par vēršanos Satversmes tiesā (ST), lai aizstāvētu domes tiesības noteikt divu latu iebraukšanas maksu Jūrmalā.


Diena.lv atzina R.Munkevics, pēc balsojuma, kurā tikai septiņi no piecpadsmit deputātiem atbalstīja ideju vērsties ST, šie deputāti savas domas nav mainījuši, tāpēc atkārtoti virzīt šo jautājumu nav vērts. Jau ziņots, ka ar reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Edgara Zalāna (TP) rīkojumu tika atcelti Jūrmalas domes saistošie noteikumi, kas paredzēja no 2010.gada 1.janvāra noteikt divu latu iebraukšanas maksu Jūrmalā līdzšinējā viena lata vietā. Jūrmalas mērs šo rīkojumu vēlējās apstrīdēt ST, taču neguva pietiekamu deputātu atbalstu.

To neatbalstīja vicemērs Romualds Ražuks (PS), kā arī deputāte Dzintra Homka (SCP). "1.jūlijā radikāli mainās likumā noteiktā kārtība, ar kādu pašvaldības var noteikt īpašā režīma zonas statusu. Ir skaidrs, ka ST līdz tam laikam nepaspēs šo lietu iztiesāt, un tā zaudēs jēgu. Tāpēc ir jāpilda jaunās likuma prasības, jāizdara izmaiņas teritorijas plānojumā un tekstuālajā daļā jāpamato īpašā režīma zonas nepieciešamība," savu pozīciju skaidroja R.Ražuks. Tomēr viņš apgalvoja, ka domes deviņu deputātu koalīcija ir stabila.

Pats R.Munkevics ar apgalvojumiem par koalīcijas stabilitāti nesteidzas, jo labi atceroties, kā pirms vairākiem gadiem izjukusi Daiņa Urbanoviča vadītās domes koalīcija - par to ticis apgalvots, ka tā ir tik stipra, kā vēl nekad. "Koalīcijā var būt dažādi viedokļi, turklāt deputātiem jāpilda partiju vadības uzdevumi. Nedomāju, ka nodevas noteikšana varētu būt koalīcijas stabilitātes jautājums," izteicās R.Munkevics. Opozīcijā esošās partijas Jaunais laiks deputāts Juris Visockis gan prognozēja, ka pēc aptuveni diviem mēnešiem vara Jūrmalā varētu mainīties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas