Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Mūrniece Lestenē pateicas brīvas Latvijas idejas nesējiem

Otrais pasaules karš sadalīja Latvijas brīvību – 22 brīvības gadiem sekoja 50 okupācijas gadi, un nu jau 28 gadus dzīvojam atjaunotā brīvībā. Zīmīgi, ka mūsu kopējais brīvestības laiks tagad ir kļuvis ilgāks par padomju apspiestības laiku, un mēs tuvojamies brīvības briedumam, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece otrdien uzrunājot klātesošos piemiņas pasākumā Lestenes Brāļu kapos, vēsta Saeimas Preses dienests.

Latvijā otrdien, 8. maijā, tiek atzīmēta Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas diena. 

Mūrniece pateicās cilvēkiem, kas padomju okupācijas laikā uzturēja brīvības ideju - nacionālajiem partizāniem, leģionāriem, disidentiem un ikvienam, kurš okupācijas gados negāja kopsolī ar padomju varu.

Savā uzrunā Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka šodien aizvien ir daudz darāmā, lai Latvija būtu nacionāla valsts, kur latviskuma ideja ir centrā, kur latviešu nācija ar lepnumu varētu runāt latviešu valodā, kur latviešu jaunieši varētu atrast darbu, arī neprotot svešvalodas, kur ģimenes, kas audzina bērnus, saņemtu arvien lielākus pabalstus, kur latviešu nācija uzplauktu. 

Mūžīga piemiņa mūsu varoņiem, gods mūsu brīvības sargātājiem, un paturēsim prātā, ka mums latviešiem galvenā vērtība vienmēr bijusi sava tēvzeme un brīvība, piebilda Mūrniece.

Top komentāri

Spidola
S
Vai tikai si evasie politie, deputati, ministri, presidenti, ieredni nav tie, kuri pedejos 27. gadus brutali, ciniski izlaupa Latvijas valsti un appoggio latviesu tatuo, pensionarus, kuri izciet apadpju Krievijas okupacijau merde bada, slimibas ar bada pensijam 300 euro/menesi, bet kaut kadi izdzimteni, debili kretini prezidneti, kuri ir slikti stradajus 4. vai 8. gaudus sanem 3 000 eiro/menesi lielu pensiju+ visa veida okupacijas rezima privlegijas, bet Murniece izliekas to neredzama. Kapec Murnieci, stavot latviesu patriotu kapu vieta, neuztrauc tas, ka lidz sodienai nav atcelti amoralie likumi ar kuru palidzibu tiek izlaupita latvijas valsts un azpagta latviesu tauta likumi Par diplomatu izdienas pensijam, Par prezidentu privlegijam, par OIK.....?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas