Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

NA atkārtoti rosina atteikties no termiņuzturēšanās atļauju piešķiršanas par nekustāmā īpašuma iegādi

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) Saeimā pašlaik skatāmajos Imigrācijas likuma grozījumos rosinājusi atteikties no termiņuzturēšanās atļauju piešķiršanas par nekustāmā īpašuma iegādi.

VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētāja Raivja Dzintara iesniegtajā priekšlikumā izskatīšanai trešajā, galīgajā, lasījumā arī aicināts samazināt ārzemnieku skaitu, kuriem var piešķirt termiņuzturēšanās atļauju saistībā ar līdzekļu ieguldīšanu kapitālsabiedrībā.

Otrajā lasījumā atbalstīta norma, kas paredz, ka, lai iegūtu uzturēšanās atļauju, uzņēmuma kapitālsabiedrībā ir jāiegulda 50 000 eiro, ja uzņēmumā ir nodarbināti līdz 50 darbiniekiem un ja tiek samaksāta nodeva valsts budžetā - 10 000 eiro. Pašlaik paredzēts, ka par šo ieguldījumu uzturēšanās atļauju varēs piešķirt ne vairāk kā 10 ārzemniekiem, bet Dzintars rosina šo skaitu samazināt līdz trim.

Kā ziņots, Saeima 17.decembrī, otrajā lasījumā atbalstot apjomīgus grozījumus Imigrācijas likumā, nemainīja atbildīgās Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas lēmumu noraidīt nacionālās apvienības priekšlikumu no likuma izslēgt punktu, kas paredz piešķirt termiņuzturēšanās atļauju pret nekustamā īpašuma iegādi.

Parlaments todien otrajā lasījumā atbalstīja apjomīgus grozījumus Imigrācijas likumā, kas cita starpā paredz piešķirt Ministru kabinetam tiesības izvērtēt termiņuzturēšanās atļauju ietekmi uz nacionālo drošību vai ekonomisko attīstību un vairākos gadījumos noteikt ierobežojumus šo atļauju izsniegšanai uz noteiktu laiku, bet ne ilgāku kā uz pieciem gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas