Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

NA kongresā uzdod Gerhardam virzīt likumprojektu par RD atlaišanu

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) sestdien kongresā pieņēma aicinājumu apvienību pārstāvošajam vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Kasparam Gerhardam (NA) virzīt valdībā likumprojektu par Rīgas domes atlaišanu.

Rosinājumu balsot par šādu uzdevumu ministram izteica kādreizējais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Einārs Cilinskis (NA), norādot, ka, lai būtu iespējams atvēlēt pienācīgus līdzekļus inovācijām un sociālajai sfērā, ir jātiek galā ar korupciju.

NA kongress apstiprināja aicinājumu Gerhardam attiecīgo likumprojektu virzīt valdībā Ministru kabineta nākamās nedēļas sēdē.

Cilinskis vērsa uzmanību, ka tad, kad ekspolitiķis Ainārs Šlesers un Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (Saskaņa) nonāca pie varas Rīgas domē, tika likvidēta pretkorupcijas komisija.

"Korupcijas ziediņi ienācās ļoti ātri, auglīši nokrita pagājušajā nedēļā [Rīgas satiksmes korupcijas lietā"]," sacīja politiķis, izpelnoties klātesošo aplausus.

Nacionālās apvienības pārstāvis skaidroja, ka, ja tagad netiks virzīts šāds likumprojekts, tad tāpat tas būšot jādara nākamajam ministram.

Kā ziņots, šodien kongresā saistībā ar pašlaik aktuālajiem notikumiem Rīgas domē un Rīgas satiksmē arī Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA) norādīja, ka ka korupcija visvairāk traucē dzīvot labāk, bagātāk un ar lielāku pārliecību par rītdienu.

"Korupcija ir arī drošības jautājums," pauda Saeimas priekšsēdētāja, norādot, ka viņa lielas cerības liek uz Jēkaba Straumes vadīto Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju (KNAB).

"Sabiedrība šajās dienās burtiski saviļņojās, un tas ir tāpēc, ka šobrīd ikviens ar lielu cerību skatās uz KNAB darbību korupcijas lietu risināšanā. Ir būtiski radīt pārliecību, ka korupciju var mazināt, ka valsts apzagšana nepaliks nesodīta," akcentēja nacionālās apvienības politiķe.

Jau ziņots, ka KNAB sāktais kriminālprocess ir saistīts ar trim pašvaldības uzņēmuma SIA Rīgas satiksme (RS) veiktajiem iepirkumiem, tādējādi izmeklējot amatpersonu kukuļošanu un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

No KNAB skaidrotā izriet, ka kriminālprocess sākts par to, ka Čehijas un Polijas uzņēmumu pārstāvji, vienojoties ar Rīgas domes un RS atbildīgajām amatpersonām, kā arī ar RS saistītā uzņēmuma pārstāvjiem, noziedzīgo darbību īstenošanai piesaistīja fizisku personu un ar viņu saistītas personas. Šīs personas nodarbojās ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju un nodrošināja finanšu plūsmu, piesaistot gan reāli darbojošos, gan arī fiktīvus uzņēmumus, tādējādi nodrošinot kukuļu maksāšanu Rīgas domes un RS atbildīgām amatpersonām saistībā ar augstākminētajiem trim iepirkumiem.

KNAB arī norādīja, ka biroja sāktajā kriminālprocesā kukuļu summas veido procenti no kopējās noslēgtā līguma summas. Darbs, lai precizētu kukuļa summas KNAB kriminālprocesā, turpinās.

LETA jau vēstīja, ka KNAB izmeklētajā lietā par RS iepirkumiem tiesa drošības līdzekli apcietinājumu piemērojusi sešām no septiņām aizturētajām personām - RS valdes priekšsēdētājam Leonam Bemhenam, RS infrastruktūras uzturēšanas un attīstības departamenta direktoram Igoram Volkinšteinam, Čehijas uzņēmuma Škoda Transportation amatpersonai Vladislavam Kozakam, citos kriminālprocesos figurējošajam uzņēmējam Mārim Martinsonam, Rīgas domes valdošās partijas Golds kalpot Rīgai biedram uzņēmējam Aleksandram Krjačekam un uzņēmējam Edgaram Teterovskim. Savukārt Teterovska dzīvesbiedrei un Kozaka savulaik vadītā, nu jau likvidētā uzņēmuma Tram Servis Riga valdes loceklei Elīnai Kokinai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

 

Top komentāri

ARGO
A
Kurš visskaļāk bļauj: "Ķeriet zagli"? Vai tad Požarnovs un Jakrins nav bijušie tēvzemieši? Un administratoru mafija? Un simtgades miljoni?
forši
f
forši par NA: "Likvidēt vajag to tēvuzemes bāleliņu odžu midzeni."
Dens
D
Viena lieta ir pabļaustīties kongresā, bet dzīvē viss nav tik vienkārši. Ir vajadzīgs juridiskais pamatojums, un visi aizturētie nebija domes deputāti, bet gan dažādi saimnieciskie darboņi.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas