Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Nākamā gada budžetā rosinās palielināt atalgojumu godīgajiem VID darbiniekiem

Strādājot pie 2017.gada valsts budžeta, kā jaunā politikas iniciatīva tiks virzīts priekšlikums par atalgojuma palielināšanu tiem Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbiniekiem, kas godprātīgi un profesionāli veic savus pienākumus, šodien žurnālistiem sacīja finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

"Mums ir jādomā ne tikai par dienesta attīrīšanu no negodprātīgiem darbiniekiem, bet arī par motivācijas pasākumiem. Tieši tāpēc tiks virzīts šis priekšlikums godīgo darbinieku motivācijai," norādīja Reizniece-Ozola.

Viņa piebilda, ka galvenais kritērijs, pēc kura tiks vērtēts gan VID, gan arī VID vadītājas darbs, būs šī gada nodokļu iekasēšanas rezultāti.

LETA jau ziņoja, ka VID ģenerāldirektorei Inārai Pētersonei finanšu ministre šodien uzdevusi jau tuvākajā laikā veikt visu svarīgāko VID struktūrvienību vadītāju un viņu vietnieku rotāciju. Turpmāk šāds rotācijas mehānisms VID struktūrās būs regulārs, un ik pa pieciem gadiem būs jānodrošina vadītāju rotācija.

"Dienestā ir krīzes situācija, dati ir šokējoši, "vēzis" struktūras ir skāris diezgan dziļi. Tāpēc visu struktūrvienību vadītāji un viņu vietnieki tiks rotēti, lai pārrautu jebkādas iespējamās korporatīvās saites ar noziedzīgo pasauli," uzsvēra Reizniece-Ozola.

Pētersone, jautāta, vai šāda rotācija nozīmēs, ka struktūrvienību vadītāji varētu zaudēt darbu vai tikai tiktu norīkoti darbā dienesta citā struktūrā, sacīja, ka tas vēl ir jāanalizē, jo šis mehānisms tikai šodien pārrunāts ar finanšu ministri.

Finanšu ministre arī sacīja, ka Pētersonei līdz 1.maijam jānodrošina, ka tie darbinieki, uz kuriem kritusi nopietna aizdomu ēna, nestrādātu esošajās VID struktūrās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas