Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Nākamajai valdībai būs jāizvēlas vairākas nozīmīgas amatpersonas

Nākamajai valdībai būs jāizvēlas vairākas nozīmīgas amatpersonas, tai skaitā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītājs. Šobrīd arī bremzējas _Latvijas dzelzceļ_a vadītāja izvēle, kas var nozīmēt to, ka arī šis amats spēlēs savu lomu valdošo politisko spēku savstarpējā ietekmes sadalīšanā, svētdien vēstīja LTV raidījums de facto. 

Tautsaimniecības attīstība, Eiropas fondu miljardu dalīšana, izglītības konkurētspējas veidošana, veselības aprūpes uzlabošana, mērķtiecīgi demogrāfijas pasākumi, arī gāzes tirgus atvēršana. Tie ir daži no darbiem, par kuriem topošajai koalīcijai būs jāspēj vienoties. Taču, lai gan visi politiķi šobrīd mīl teikt – vispirms darbi, tad amati, nav īsti saprotams, kā tieši šos darbu  plānus vēlas sasiet ar konkrētām ministru kandidatūrām.

Zaļo un zemnieku savienības Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis de facto saka: "speciāli mēs nepretendējam ne uz vienu jaunu sfēru, izņemot satiksmi, un tas nekad nav bijis noslēpums, ka satiksmi esam izvirzījuši kā savu prioritāti. (..) un, ja mums tā sfēra kritīs, un mēs uz to aicināsim kolēģus piekrist, tad Uldis Augulis ir cilvēks, kas izgājis visas šīs ministru amatu kategorijas." 

"Mēs vispār nerunājam par amatiem, ir svarīgi definēt, kas ir prioritātes – vai dzelzceļa jautājumi, vai lidosta, vai kas cits," norāda Vienotības ģenerālsekretārs Artis Kampars. 

Domājot par nākamās valdības dienaskārtību, jāņem vērā, ka, sadalot Latvijas Gāzi, interešu lokā parādīsies krietns kumoss gāzes pārvades uzņēmuma izskatā. Nākamgad jāizlemj par tādu lielu uzņēmumu kā Lattelecom un LMT tālāku attīstību un rīcību ar valsts daļām.

Politiskajā tirgū kopā ar ministru portfeļiem vakants aizvien ir Latvijas dzelzceļa vadītāja amats. Atlases tempi šobrīd ir strauji samazinājušies. "Es varu apliecināt, ka nekādus lēmumus pārsteidzīgus es neesmu izdarījis, pašlaik atlases process notiek, pilnīgi noteikti viņš nav apturēts, bet tai pašā laikā, es domāju, ka tas visticamāk nav šā gada jautājums, ka tas visticamāk ir janvāris, februāris, kad tas process  varētu noslēgties," saka satiksmes ministra pienākumu izpildītājs Rihards Kozlovskis (Vienotība

Tāpat politiķiem priekšā arī balsojums par vakanto vietu Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē. Bet nākamajā gadā parādās vēl vairākas vakances, par kurām tradicionāli bijuši politiķu ķīviņi. Martā pilnvaras beidzas tiesībsargam Jurim Jansonam, bet rudenī - Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja vadītājam Jaroslavam Streļčenokam. Arī par šīm vakancēm būs jālemj nākamajai koalīcijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas