Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nākamās četras dienas būs vēsākās šomēnes

No pirmdienas līdz ceturtdienai, 19.-22.jūlijā, gaisa temperatūra Latvijā nepārsniegs +21..+26 grādus, un tās, visticamāk, būs vēsākās dienas šajā mēnesī, liecina sinoptiķu prognozes.

Gaidāms mainīgs mākoņu daudzums, bieži spīdēs saule un nokrišņu būs maz - tikai vietām gaidāms lietus un pērkona negaiss. Vējš lēni līdz mēreni stipri pūtīs no rietumiem un ziemeļiem.

Minimālā gaisa temperatūra naktīs pārsvarā būs +8..+15 grādi, piekrastē līdz +19 grādiem.

Sagaidāms, ka nākamās nedēļas nogalē kļūs siltāks, un jūlija pēdējā nedēļā gaisa temperatūra var sasniegt +27..+32 grādus. Valsts lielākajā daļā pastiprināsies sausums un ugunsbīstamība.

Līdz ar vēsāku laiku pieaugs ozona daudzums stratosfērā un zemi sasniegs nedaudz vājāks ultravioletais starojums. Dienas vidū tik un tā jāievēro piesardzība - nav vēlams ilgstoši uzturēties tiešos saules staros.

Jau ziņots, ka vasara Latvijā kļūs par karstāko novērojumu vēsturē. Šī gada jūnijs jau bija siltākais kopš sākti temperatūras mērījumi, turklāt tas bija četrus grādus siltāks nekā 2010.gadā, kad vasaras vidējā gaisa temperatūra sasniedza +18,4 grādus - līdz šim augstāko rādītāju. Šogad šis rekords var tikt labots par veselu grādu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas