Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Nākamgad Lielā talka norisināsies Zemes dienā

Nākamgad Lielā talka norisināsies 22.aprīlī, Zemes dienā, informēja Lielās talkas rīkotāju pārstāve Zanda Kočāne.

Viņa atzīmēja, ka septembra beigās Latvijā un pasaulē jau piekto reizi pēc kārtas tika atzīmēta Pasaules talka, kuras mērķis ir vienoties kopīgā darbā, lai samazinātu globālo piesārņojumu un veicinātu pasaules ilgtspējību. Tajā piedalījās 191 valsts, tai skaitā arī Latvija.

Atšķirībā no citiem gadiem Latvijā norisinājās tradicionālā akcija "Laimes koki", tika organizētas sakopšanas talkas, kā arī tika atklāti trīs "Laimes koku" parki - Trapenē, Viļānos un Krāslavā. Šī gada talkas moto bija "Svinam un darām Latviju zaļu!".

Kočāne norādīja, ka, noslēdzoties projektam "Kopā par tīrāku Baltijas jūru", piejūras sakopšanas talkas tika aizvadītas Engures pagastā, kā arī Rīgā, Vecāķos. Tāpat talkot gribētāji bija gaidīti Bišumuižā, kur tika labiekārtota Latvijas Paralimpiskās komitejas teritorija, kurā iecerēts būvēt Latvijas Paralimpisko sporta centru.

Savukārt būtisku ilgtermiņa ieguldījumu zaļākas Latvijas veidošanā iedzīvotājiem sniegs trīs jaunizveidotie Laimes koku parki, kas šogad tapa Trapenē, Viļānos un Krāslavā. Iepriekšējos gados šādi parki, kuros iedzīvotājiem ir iespēja iestādīt arī savus kokus ir Valdemārpilī un Jelgavā. Talkas organizatori saka lielu paldies atbalstītājiem AS "Latvijas valsts meži", kuri nodrošināja pirmos koku stādus visos jaunizveidotajos Laimes koku parkos.

Lielā talkas un Pasaules talkas organizatore Latvijā Vita Jaunzeme uzsver, ka šis gads ir bijis īpašs - Lielā talka pavasarī notika jau piecpadsmito gadu pēc kārtas, bet Pasaules talka tika atzīmēta piekto gadu. Tās abas ir īpašs notikums Latvijas un pasaules iedzīvotājiem, jo rūpes par vidi spēj vienot tik lielu daļu sabiedrības.

Kočāne akcentēja, ka Lielā talka Latvijas iedzīvotāju vidū jau ir kļuvušas par neatņemamu un svarīgu pavasara tradīciju. 2022.gadā Lielā talka norisinājās piecpadsmito gadu pēc kārtas. Salīdzinot ar 2008.gadu, patlaban atkritumu daudzums Latvijā ir samazinājies par pusi. Lai turpinātu tuvoties mērķim - Latvija kā zaļākā valsts pasaulē - 2023.gadā Lielā talka norisināsies Zemes dienā, 22.aprīlī. Savukārt Pasaules talka gaidāma 16.septembrī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas