Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Nākamnedēļ LIZDA pārstāvji tiksies ar Dombrovski un Ķīli, lai runātu par pedagogu algām

Trešdien, 27.jūnijā, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadības pārstāvji tiksies ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (V) un izglītības un zinātnes ministru Robertu Ķīli, lai pārrunātu nozarē samilzušās problēmas un valsts budžeta iespējas pedagogu darba samaksas paaugstināšanā.

Kā informēja LIZDA sabiedrisko attiecību speciālists Edgars Grigorjevs, tikšanās notiks plkst.14 Ministru kabinetā.

Sarunas pamatjautājums būs par 2013.gada un turpmāko gadu valsts budžeta iespējām pedagogu darba samaksas paaugstināšanai, ko nepieciešams atspoguļot Ministru kabineta apstiprinātā programmā. LIZDA informēs ministru prezidentu par nepietiekamo valsts finansējumu izglītībai un zinātnei un iezīmēs tā radītās sekas uz pedagogu darba vidi un izglītības kvalitāti Latvijā.

"Fundamentālas reformas nozarē ir ilgtermiņa ceļš, ko nav iespējams iet bez pakāpeniska, bet konsekventa izglītības finansējuma palielinājuma un labi atalgotiem pedagogiem," uzsvēra LIZDA priekšsēdētājas vietnieks Jānis Krastiņš.

Tikšanās laikā ar valdības pārstāvjiem plānots pārrunāt arī jautājumus par mazo lauku skolu nākotni, pensionēšanās vecuma celšanas iespaidu uz pedagogiem un izdienas pensiju ieviešanas nepieciešamību, kā arī citus visai nozarei aktuālus jautājumus.

Uz tikšanos ar Ministru prezidentu dosies LIZDA priekšsēdētājas vietnieks Jānis Krastiņš, Rēzeknes un Viļānu novadu arodorganizācijas priekšsēdētāja Vija Dikule, Cēsu starpnovadu arodorganizācijas priekšsēdētājs Modris Krieviņš, Dobeles starpnovadu arodorganizācijas priekšsēdētāja Gaida Reinšmite, Rīgas pilsētas arodorganizācijas priekšsēdētāja Ligita Semjonova, Rēzeknes pilsētas arodorganizācijas priekšsēdētāja Janīna Staudža, Latvijas Zinātņu akadēmijas arodorganizācijas priekšsēdētāja Māra Kazubierne un biroja speciāliste vispārējās izglītības jautājumos Baiba Bašķere.

Kā ziņots, šonedēļ valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināti grozījumi trijos normatīvajos aktos, kas paredz, ka pedagoga zemākā mēneša darba algas likme no šī gada 1.septembra plānota 270 lati līdzšinējo 245 latu vietā.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātie grozījumi pedagogu darba samaksas noteikumos paredz palielināt izglītības iestāžu vadītāju, viņu vietnieku un pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes par 10%. Tāpat plānots palielināt izglītības iestāžu vadītāju un viņu vietnieku atalgojuma gradāciju atkarībā no skolēnu skaita.

Tāpat plānots, ka pedagogiem, kuri Eiropas Sociālā fonda projektā "Pedagogu konkurētspējas veicināšana izglītības sistēmas optimizācijas apstākļos" ieguvuši 4. un 5.kvalitātes pakāpi, par viņu veikto pedagoģisko darbu nosaka piemaksu attiecīgi 8% un 12% apmērā.

IZM arodbiedrībai "Latvijas izglītības vadītāju asociācija" (LIVA), LIZDA un Latvijas Pedagogu domei ir ierosinājusi parakstīt sadarbības memorandu, kas no 2012.gada 1.septembra paredz paaugstināt pedagogu zemākās mēneša darba algas likmes par 10%, tāpēc pašlaik izstrādāti grozījumi normatīvajos aktos. Sadarbības memorandā parakstītāji arī atzīst, ka nepieciešama ilgtermiņa pedagogu motivācijas, atalgojuma un profesionālās kvalitātes sasaistes sistēma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas