Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Nākamnedēļ valdība lems par jaunām iecerēm cīņā ar aplokšņu algām

Nākamnedēļ valdība lems, vai, reģistrējot katru darbinieku Valsts ieņēmumu dienestā (VID), darba devējam būs jāsniedz precīzākas ziņas par darbinieku, tostarp jānorāda viņa faktiski nostrādāto stundu skaits mēnesī, liecina Ministru kabineta otrdienas darba kārtība.

Vienlaikus paredzēts lemt, vai darba devējam, tai skaitā mikrouzņēmumu nodokļa maksātājam, VID būs jānorāda arī darbinieka profesijas kods atbilstoši Profesiju klasifikatoram. 

Kā norāda Labklājības ministrija, (LM) visas šīs izmaiņas paredzētas, lai VID varētu efektīvāk veikt cīņu pret "aplokšņu algām". Ministrija prognozē, ka līdz ar šādām izmaiņām par 25% varētu pieaugt VID atklātās nedeklarētās darba samaksas. Savukārt valsts ieguvums no 2013.gada līdz 2015.gadam katru gadu varētu būt 2 miljoni latu - vidēji par 1,2 miljoniem latu pieaugtu veiktās valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas, bet par 700 000 latu ienākumi no iedzīvotāju ienākuma nodokļa. 

LM dati liecina, ka 2012.gada jūlijā Latvijā bija 77 404 darba devēji, bet papildus 2012.gada deviņos mēnešos ir reģistrēti 23 839 mikrouzņēmumu nodokļa maksātāji, kuri jau ir vai var būt potenciālie darba devēji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas