Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Nākotnē pieļauj piena cenu kritumu

Kopš Krievijas Patērētāju tiesību uzraudzības dienesta aizlieguma ievest Krievijā Lietuvas piena produktus pastāv bažas par to, kā tas ietekmēs piena nozari Latvijā.

Piena ražotāju asociācijas vadītāja Ieva Alpa-Eizenberga prognozēja, ka piena iepirkuma cena kritīsies par vismaz pieciem santīmiem, jo saistībā ar Lietuvas piena blokādi gaidāma piena pārprodukcija.

Ir pagājusi nedēļa kopš Lietuvas piena blokādes, un sazvanīta I. Alpa-Eizenberga teic, ka iepriekš paudusi viedokli kā zemniece, jo ir arī savas saimniecības līdzīpašniece, bet ne kā Piena ražotāju asociācijas pārstāve. I. Alpa-Eizenberga atzīst - lai gan nozares eksperti teic, ka situācija nav ietekmējusi piena ražotājus un visdrīzāk arī neietekmēs, tomēr viņai kā saimniecības līdzīpašniecei saglabājušās raizes par tuvāko nākotni, ja piena blokāde ieilgs, piemēram, uz mēnesi.

"Es joprojām paturu prātā, ka piena cenas varētu kristies, ja blokāde turpināsies. Saimniecībā piedomājam par katru tēriņu un dzīvojam taupīgāk nekā līdz šim," saka I. Alpa-Eizenberga.

Plašāk lasiet Ingas Patmalnieces rakstā Nākotnē pieļauj piena cenu kritumu trešdienas laikrakstā Diena 10.-11.lpp.! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas