Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Naudas trūkuma dēļ eksprezidente pie jauna limuzīna pagaidām netiks

Naudas trūkuma dēļ eksprezidentei Vairai Vīķei-Freibergai jauns limuzīns pagaidām netiks iegādāts.

Aizsardzības ministrijas (AM) Preses nodaļas vadītāja Dace Ankipāne aģentūrai LETA pastāstīja, ka ministrija šī gada budžeta prioritātēs iekļāva finansējumu automašīnas nomaiņai. Budžeta apstiprināšanas gaitā šo priekšlikumu neatbalstīja, kā rezultātā Vīķes-Freibergas nodrošināšanai ar autotransportu joprojām tiek izmantota 2007.gadā ražotā automašīna Mercedes Benz. Patlaban automašīnas atlikusī bilances vērtība ir 25 680 lati.

Lai arī 2014.gada budžets šonedēļ ir nonācis Saeimā, AM šajā budžetā jaunajās politikas iniciatīvās līdzekļus automašīnas iegādei nav iestrādājusi.

Jau ziņots, ka pērn pavasarī "saniķojās" Vīķes-Freibergas limuzīns Mercedes Benz S500, kurš gan pirms mēneša jau bija salabots, un bijusī valsts pirmā amatpersona patlaban arī ar šo automašīnu pārvietojas.

Vīķe-Freiberga vēstulē aizsardzības ministram Artim Pabrikam (Vienotība) bija lūgusi izvērtēt valsts piešķirtās automašīnas nepieņemamo tehnisko stāvokli, jo auto vairāk nekā divas trešdaļas no laika atrodas labošanas servisā.

Vīķe-Freiberga vēstulē norādījusi, ka, no vienas puses, tas ir augstas klases auto, taču, no otras puses, AM nākas tērēt līdzekļus detaļu nomaiņai un cilvēku darbam. Arī pēc apkopes veikšanas mašīnai jau pēc dažu kilometru ceļa atsākas ierastās problēmas. Pusotra gada laikā tā ir trīs reizes apstājusies uz ceļa dažādos laika apstākļos gan Rīgā, gan ārpus galvaspilsētas, tāpēc eksprezidente aicina AM izvērtēt pašreizējo situāciju.

Saskaņā ar tirgus izpēti automašīnas bāzes modelis maksā aptuveni 67 000 latu, bet nepieciešamais drošības un papildu aprīkojums - līdz 13 000 latu. Automašīna tiek izvēlēta saskaņā ar likumu "Par Valsts prezidenta darbības nodrošināšanu", un tehniskā specifikācija tiek saskaņota ar Valsts prezidenta kanceleju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas