Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Nedēļas nogalē Eiropā gaidāma ļoti stipra vētra; tā var skart arī Latviju

No 5.decembra līdz 7.decembrim laika apstākļus Eiropas ziemeļos noteiks ļoti aktīvs ciklons, kas daudzās valstīs atnesīs vēja brāzmas virs 30 metriem sekundē (m/s), vietām vēja spēkam sasniedzot pat 40 m/s, portāls Diena.lv uzzināja atvijas Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Daudzviet Eiropā vētra atmiņā atsauks oktobra nogalē piedzīvoto, kas nesa gan lielus postījumus, gan arī paņēma cilvēku dzīvības. Latvijā maksimālās vēja brāzmas valsts austrumu daļā tolaik sasniedza 20 līdz 23 m/s, bet rietumos  - 25 līdz 30 m/s.

Lai arī prognozes strauji mainās, pagaidām prognozējami divi iespējamie attīstības scenāriji ciklona trajektorijai pāri Latvijas teritorijai. Vienā no tiem Latvijā ļoti spēcīgas vēja brāzmas nav gaidāmas, un teritorijas lielākajā daļā vējš brāzmas būs no 15 līdz 18 m/s, bet jūras piekrastē - 25 m/s. Lietus pāries slapjā sniegā un sniegā, un atsevišķos reģionos gan naktī uz piektdienu, gan arī piektdien dienā vietām sniega segas biezums palielināsies par sešiem līdz desmit centimetriem. Turklāt uz vadiem un koku zariem var veidoties arī slapja sniega nogulums.

Otrs scenārijs paredz, ka Latvijas teritorijas lielākajā daļā vēja brāzmas ir gaidāmas 18 līdz 23 m/s, bet Kurzemē tās sasniegs 25 līdz 30 m/s. Lietus pāries slapjā sniegā un sniegā, arī putinās, bet ievērojams sniega segas biezuma pieaugums varētu skart tikai Vidzemes ziemeļu reģionus, kur šajā gadījumā vējš būs mazāk stiprs. Gaidāma arī ievērojama ūdens līmeņa paaugstināšanās Rīgas līča dienvidu daļā, Andrejostā tas var pārsniegt 150 centimetrus virs jūras līmeņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas