Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Nedēļas nogalē Kokneses pilij svinēs 800 gadu jubileju

Nedēļas nogalē par godu pils astoņsimtgadei Kokneses pilsdrupās notiks svētku pasākumi "Izdzīvo savu sāgu Kokneses pilsdrupās", informē Daina Liepiņa, Kokneses tūrisma centra direktore.

Piektdien, 24.jūlijā, plkst.19.00 būs iespēja vērot Cēsu aušanas studijas "Vēverīšas" tautas tērpu kolekcijas demonstrējumus. Sestdien, 25.jūlijā, no plkst.12.00 svētku viesi varēs iejukt Ludzas amatnieku centra latgaļu tirgus burzmā, vērot amatnieku rosīšanos un baudīt ēdienus latgaliešu gaumē. Svētku kulminācijā plkst.21.00 būs Jūrmalas teātra izrāde "Pūcesspieģelis" un pilsdrupās sagaidīs vikingu kuģa "Lāčplēsis" ierašanos. Pēc vikingu kuģa sagaidīšanas svētki pilsdrupās turpināsies ar latvju dejām.

Svētdien, sākot no plkst.10.00, piedāvās braucienu – ekskursiju ar vikingu kuģi "Lāčplēsis" pa Daugavu. Vikingu kuģa "Lāčplēsis" būvniecības darbi norisinājās Lietuvā . Tas ir divu pieredzējušu lietuviešu jahtu un seno buru laivu meistaru darbs – precīza vikingu kuģa skices atveide. 12 m garais un 3,3 m platais burinieks ar 24 vietām tapa pēc uzņēmēja un idejas realizētāja Arvīda Apfelbauma pasūtījuma.

1209.gadā bīskaps Alberts kopā ar Zobeņbrāļu ordeni sāka celt Kokneses mūra pili nopostītās latgaļu pilskalna apbūves vietā. Senvieta apdzīvota un attīstījusies gandrīz divu gadu tūkstošu laikā. Kokneses pils drupas Daugavas un Pērses sateces vietā joprojām atgādina par pili, kura gadsimtiem ilgi bija viena no varenākajām Latvijā un par kuras iekarošanu notika daudzas cīņas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas