Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Negaisa un stiprā vēja dēļ VUGD saņēmis 45 izsaukumus

Saistībā ar trešdien piedzīvotā negaisa un stiprā vēja radītajiem postījumiem Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis 45 izsaukumus, kas ir vairāk nekā pēc negaisa, kas dažviet valstī tika pieredzēts otrdien.

Kā aģentūru LETA informēja VUGD preses pārstāve Agrita Vītola, lielākā daļa - 28 - no minētajiem izsaukumiem saistībā ar trešdienas negaisu saņemti Rīgā un Pierīgā laikā no plkst.15.20 līdz 20.

Galvenokārt glābēji novākuši nolūzušus vai aizlūzušus kokus, kas traucējuši vai radījuši apdraudējumu autovadītājiem vai gājējiem, kā arī vienā gadījumā Rīgā koks tika novākts no dzīvojamās mājas fasādes. Nolūzuši koki bija uzkrituši arī uz vadiem, automašīnas un gāzes pārvades līnijas.

Savukārt Carnikavā viens ceļa posms tika atbrīvots no 19 nolūzušiem kokiem, pastāstīja Vītola.

Aizvadītajā diennaktī, laikā no 14.jūlija plkst.6.30 līdz 15.jūlija plkst.6.30, VUGD kopumā saņēmis 100 izsaukumus, tai skaitā 19 uz ugunsgrēkiem, no kuriem viens bijis meža ugunsgrēks, 67 uz glābšanas darbiem, bet 14 izsaukumi bijuši maldinājumi.

Ugunsgrēkos aizvadītajā diennaktī neviens cilvēks nav cietis. Deguši atkritumi, kravas automašīna, trīs gadījumos sausā zāle, kūdra, zaru kaudze, koka saknes, garāža un šķūnis, sadzīves priekšmeti garāžā, divos gadījumos - gatavoties aizmirsts ēdiens, saimniecības ēka, dzīvojamās mājas jumts, kombains, labības lauks un elektrolīnijas vadi, angāra siena un kombains.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas