Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Ņemcovs ar savas partijas deputātu kandidātiem slēdzis līgumus par naudas piedziņu partijas principu pārkāpšanas gadījumā

Nogalinātais Daugavpils mēra vietnieks Grigorijs Ņemcovs ("Latgales tauta", LT) pirms pērn vasarā notikušajām pašvaldību vēlēšanām savas partijas deputātu kandidātiem prasījis parakstīt vienošanās par šī politiskā spēka principu ievērošanu potenciālajā pilsētas domes darbā, paredzot lielu naudas piedziņu par šo principu pārkāpšanu.

To aģentūrai BNS apstiprināja Daugavpils domes deputāts Pēteris Dzalbe, kurš domnieka mandātu ieguva pēc Ņemcova slepkavības kā nākamais vislielāko atbalstu guvušais kandidāts no LT saraksta.

Dzalbe apstiprināja, ka ir parakstījis šādu līgumu ar Ņemcovu, kā arī pauda pārliecību, ka finansiāli nostiprinātu vienošanos par politiskā spēka disciplīnas ievērošanu LT valdes priekšsēdētājs vēlējies arī ar visiem pārējiem kandidātiem no partijas saraksta.

Lai arī pret līgumu patlaban Dzalbe savos izteikumos ir nosodošs, savu toreizējo lēmumu vienošanos tomēr parakstīt viņš skaidroja ar Ņemcova rakstura īpašību - vēlmi ikvienu sadarbību nostiprināt rakstveida formātā. Sankciju iekļaušana līgumā gan partijas biedru pārsteigusi, taču viņš to nolēmis pārvērst par ideoloģisku aktu, ne reāli piedzenamu summu.

"Ņemcova kungs piedāvāja noslēgt līgumu, un tā sākotnējā summa bija 50 tūkstoši eiro, taču es viņam teicu - ja mēs ejam politikā un sadarbojamies, strādājam kā partneri, tad vai mūsu vērtības ir tikai tik vērtas? Tas nav jautājums par finansēm, tas ir vērtību ekvivalents. Turklāt es piekritu parakstīt tikai tad, ja arī viņš šādu līgumu parakstītu, un viņš arī piekrita," pastāstīja deputāts. Noslēgtajā līgumā ierakstīta sankcija 300 tūkstošu latu apmērā, taču Dzalbe sacīja, ka viņš Ņemcovam piedāvājis pat noteikt sodu miljona latu apmērā.

Līgumi gan parakstīti tikai vienā eksemplārā un toreiz noglabāti Ņemcova seifā, līdz ar to Dzalbe atzina, ka patlaban viņam nav nojausmas, kur pretrunīgie dokumenti varētu glabāties.

Izvēli parakstīt tikai vienu eksemplāru Ņemcovs esot pamatojis ar bažām par biedru vēlmi tos publiskot un izvērst skandālu.

"Viņš [Ņemcovs] teica - ja jūs izvilksit to ārā, mēs laikam atgriezīsimies pie Jūrmalgeitas," atstāstīja Dzalbe, apliecinot, ka LT līderis apzinājies šīs rīcības iespējamo interpretāciju kā deputātu iespaidošanu.

Pēc pašvaldību vēlēšanām Dzalbe gan izstājās no partijas, taču viņš vērsa uzmanību, ka līgumi tika slēgti ar deputātu kandidātiem, bet tā prasības stājās spēkā tikai ar brīdi, kad kandidāts ieņem vietu Daugavpils domē.

Turklāt, viņaprāt, pirmais, kurš ir pārkāpis šīs pretrunīgās vienošanās principus, ir Ņemcovs, jo nolēma sadarboties ar politiskajiem spēkiem, pret kuriem iepriekš LT cīnījās.

"Līdz ar to arī visi pārējie nosacījumi, varētu teikt, ir zaudējuši spēku," secināja Ņemcova bijušais partijas biedrs.

Tā kā Dzalbe ir pārliecināts, ka šie līgumi bija "ļoti liela kļūda", viņš ir apņēmies - tajā pašā dienā, kad līgumi tiks atrasti un nāks klajā, pieprasīt to oriģinālus un ar tiem vērsties prokuratūrā.

Jau vēstīts, ka Dzalbe darbu Daugavpils domē sāka 22.aprīlī, stājoties nogalinātā vicemēra G.Ņemcova ("Latgales tauta", LT) vietā. Dzalbe savulaik izslēgts no "Latgales tautas".


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas