Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 4. jūnijs
Sindija, Sintija, Elfrīda

Nemitīgā lietus dēļ sabiedriskais transports Rīgā kavējas; no ielām atsūknē ūdeni

Ilgstošā lietus dēļ šorīt Rīgā sabiedriskais transports no grafika atpaliek par 10-40 minūtēm, informē uzņēmuma Rīgas satiksme pārstāvis Viktors Zaķis.

Lietavu dēļ šorīt kavējas visi sabiedriskā transporta veidi - autobusi, trolejbusi un tramvaji. Pasažieriem jārēķinās, ka nobīdes no grafika gaidāmas visu dienas pirmo pusi.

Patlaban vislielākā kavēšanās ir 3.maršruta autobusam Daugavgrīvas ielā - tur sastrēguma dēļ nobīde no kustības grafika ir par 40 minūtēm.

Portālā Balticmaps.eu publicētā informācija liecina, ka patlaban sastrēgumi ir daudzviet Rīgā. Sastrēgumi ir Mūkusalas ielā virzienā uz Akmens tiltu, Bauskas ielā virzienā uz Dienvidu tiltu, Gustava Zemgala gatvē virzienā uz Brīvības ielu, Raņķa dambī, Biķernieku ielā, kā arī uz Zemitānu tilta virzienā uz centru.

Ilgstoša vai stipra lietus laikā Rīgā parasti applūst Salu tilta daļa pār Lucavsalu, Krasta iela zem Salu tilta viadukta un atsevišķi Vienības gatves posmi no Kārļa Ulmaņa gatves līdz Friča Brīvzemnieka ielai. Tomēr autovadītājiem jārēķinās, ka arī citviet Rīgā var veidoties lielas, grūti izbraucamas peļķes.

Sinoptiķi brīdina, ka dienas laikā turpinās ilgstoši līt, un nokrišņu daudzums var sasniegt 15-24 milimetrus. Lai uzlabotu pārvietošanos Rīgas ielās, jau no agra rīta otrdien sākta ūdens atsūknēšana no ielām vietās, kur peļķes apgrūtina satiksmi.

Rīgas domes Satiksmes departamenta speciālisti visu rītu apseko vietas, lai nepieciešamības gadījumā uz applūdušajām vietām nosūtītu ūdens atsūknēšanas tehniku. Ielu un tiltu uzturēšanas uzņēmumiem uzdots pastiprināti pievērst uzmanību lietus ūdens uztvērējakām un attīrīt tās, kuras lapu dēļ nevar novadīt ūdeni no brauktuves.

Arī paši Rīgas iedzīvotāji ir aicināti ziņot Satiksmes departamentam par applūdušajiem ielu posmiem, lai uz tiem nekavējoties tiktu nosūtīta ūdens atsūknēšanas tehnika.

Tāpat departaments autovadītājus brīdina, ka kritušo lapu dēļ uz brauktuvēm paredzama pastiprināta slīdamība. Tāpēc šoferiem ir jāievēro piesardzība un jāsamazina braukšanas ātrums.

Par applūstošiem ceļu posmiem tiek uzskatīts Vienības gatves posms no Telts ielas līdz Satiksmes ielai, Krasta iela zem Salu tilta, Kārļa Ulmaņa gatve zem Bauskas ielas pārvada, Čiekurkalna 1.garā līnija zem Vairoga tilta, Varoņu iela pie Rīgas kremācijas centra, Viestura prospekts posmā no Meža prospekta, Traleru ielā 2 Mangaļsalā, kā arī Gaigalas, Silikātu un Stūrmaņu iela Bolderājā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas