Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Neoficiāli izskan vairāku iespējamo Kalnmeiera pēcteču vārdi

Neoficiāli kā iespējamie ģenerālprokurora amata kandidāti tiek minēti prokurori Armīns Meisters, Alēns Mickevičs un Aivars Ostapko, vēsta TV3 raidījums Nekā personīga.

Pēc raidījuma ziņām, vismaz trim prokuroriem ir vajadzīgā pieredze un ambīcijas ieņemt šo posteni, turklāt viņi varētu saņemt arī profesionālo institūciju vai koleģiālo biedrību atbalstu.

Rīgas tiesas apgabala prokuratūras virsprokurors Meisters sacījis, ka šobrīd nekādu lēmumu nav pieņēmis, bet kandidēšanas iespēju neizslēdz.

Šādu domu apsverot Tiesās izskatāmo krimināllietu nodaļas virsprokurors Alēns Mickevičs. "Ja mani uzrunātu, šāda iespēja tiktu apsvērta," sacījis prokurors, vienlaikus uzsverot, ka līdz šim neviens viņu uzrunājis neesot.

Kā ticams ģenerālprokurora amata kandidāts kuluāros tiekot minēts arī Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta prokurors Aivars Ostapko. Viņš šobrīd strādā arī Eiropas prokuratūrā kā augsta līmeņa padomnieks, kur ienākumi krietni pārsniedz ģenerālprokurora algu. Ostapko no komentāriem atturējies.

Augstākās tiesas priekšsēdētājs Ivars Bičkovičs, kura pienākumos ietilpst ģenerālprokurora amata kandidātu izraudzīšanās, atzinis, ka iepriekšējās reizēs amatam uzrunājis "trīs, četrus" cilvēkus.

Tikmēr tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) rosina mainīt kārtību, kādā izraudzītos nākamo ģenerālprokuroru. "Vai man ir kandidāts un vai es to daru, lai dabūtu kādu savu? Nē, man nav savs izvēlēts kandidāts un šis process nav tāpēc, lai šo amatu gūtu kāds manis izvēlēts kandidāts," apgalvojis politiķis.

Top komentāri

Uldis
U
UTAINAIS BORDĀN !!! PIETIEK AR TO ,KA TU ESI ASV MĪSLIS ,UN JUTAS ,JURAŠA SABIEDROTAIS .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas