Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Nepamana, ka cena uzskrūvēta

Deviņās dienās astoņdesmit procentu peļņas - šāds lielisks darījums izdevies kādam 1966. gadā dzimušam Latvijas iedzīvotājam, zemes gabalu 1. martā iegādājoties par 489 000 eiro un jau 10. martā valsts augstskolai - Rīgas Stradiņa universitāte - pārdodot par 900 000 eiro. Pati valsts augstskola mēģina apgalvot, ka zemesgrāmatā, kas skaidri uzrāda iepriekšējā darījuma cenu, neesot pat ieskatījusies, piektdien vēsta laikraksts Diena.

Valsts vienotā datorizētā zemesgrāmata rāda, ka 8026 kvadrātmetrus lielo zemesgabalu Rīgā, Konsula ielā 21, kāds 1985. gadā dzimis Latvijas iedzīvotājs, vārdā Jevgeņijs Gusevs, 1998. gadā oficiāli saņēmis kā dāvinājumu. Savukārt šķirties no šī zemesgabala Gusevam nācies 2014. gadā ar Rīgas apgabaltiesas Civillietu tiesu kolēģijas lēmumu.Lēmums stājies spēkā 2015. gada 15. janvārī, zemesgabalam nonākot SIA Riga Development īpašumā, savukārt mazliet vairāk nekā gadu vēlāk, šā gada 1. martā, šis uzņēmums zemi par 489 tūkstošiem eiro pārdevis savam, kā rāda Lursoft dati, īpašniekam, 1966. gadā dzimušajam Krievijas iedzīvotājam Igoram Gatinam, kurš ir saņēmis Latvijas pastāvīgā iedzīvotāja personas kodu.Savukārt valsts augstskola zemesgabalu iegādājusies jau par gandrīz dubultu cenu: deviņas dienas pēc tam, kad Gatins zemi iegādājās par 489 tūkstošiem eiro, Rīgas Stradiņa universitāte to no viņa nopirkusi jau par 900 tūkstošiem eiro, pārdevējam gūstot 411 tūkstošu eiro peļņu.Pati Rīgas Stradiņa universitāte sākotnēji Dienai skaidro, ka zemes gabals, kas augstskolai bijis ļoti nepieciešams paplašināšanās nolūkos, "jau ilgstoši bija izlikts brīvā pārdošanā" un ka tā iegādes cena "saskaņā ar sertificēta vērtētāja noteikto vērtību bija zem tā brīža tirgus vērtības".SIA Eiroeksperts veikto zemes novērtējumu augstskola gan nepublisko un, atbildot uz jautājumu par lēmuma pieņēmējiem, skaidro, ka "konceptuālo lēmumu par zemes iegādi" Rīgas Stradiņa universitātes Senāts pieņēmis jau šā gada februārī. Tiesa, kā minēts, vēl 1. martā - jau pēc šī lēmuma - ir mainījies oficiālais zemes īpašnieks, taču augstskola apgalvo, ka par to vispār neko nezinot.Rīgas Stradiņa universitātes skaidrojumu par minētā zemes gabala iegādes procesu lasiet ŠEIT.Visu Lato Lapsas rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 6.maija, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas