Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

NEPLP brīdina Rossija RTR par ierobežošanu Latvijas teritorijā naida runas atkārtošanās gadījumā

Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) brīdinājusi Krievijas televīzijas programmas Rossija RTR veidotājus, ka ierobežos programmu Latvijas teritorijā, ja konstatēs atkārtotu naida runas gadījumu, aģentūru LETA informēja NEPLP priekšsēdētāja Dace Ķezbere.

NEPLP, izpildot Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīvu, ir sniegusi paziņojumu Eiropas Komisijai, Rossija RTR veidotājiem un Zviedrijas, kur reģistrēta Rossija RTR, mediju regulatoram, kurā brīdina par iespēju ierobežot Rossija RTR retranslāciju Latvijā, ja programmā tiks pieļauti atkārtoti pārkāpumi.

Šonedēļ NEPLP ar Eiropas Komisijas pārstāvjiem apsprieda Rossija RTR uztveršanas brīvības ierobežošanu Latvijas teritorijā. Eiropas Komisija atzinusi, ka NEPLP darbības līdz šim ir veiktas atbilstoši Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīvā noteiktajai kārtībai.

Ķezbere norādīja, ka NEPLP turpinās uzraudzīt programmas Rossija RTR satura atbilstību normatīvo aktu prasībām.

Kā uzsver NEPLP pārstāvji, Eiropas Parlamenta un Padomes 2010.gada 10.marta Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīva nosaka kārtību, kādā ierobežojama naidu kurinoša satura izplatīšana Eiropas Savienības valstu elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos. Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīvā norādīts, ka dalībvalsts var uz laiku pārtraukt televīzijas retranslāciju no citām valstīm, ja raidorganizācija gada laikā vismaz divas reizes ir pārkāpusi direktīvas nosacījumus. Līdz ko noticis atkārtots pārkāpums, retranslāciju var ierobežot.

Kā ziņots, NEPLP priekšsēdētāja vietnieks Ivars Āboliņš pirmdien preses konferencē informēja, ka Krievijas televīzijas kanāla RTR iespējamie pārkāpumi ir nopietni un pret tiem ir jāizturas ar visu bardzību. "Katrs gadījums ir diskutabls, bet, redzot visu bildi kopumā, ir skaidrs, ka runa ir par sistēmu," sacīja Āboltiņš.

2016.gadā NEPLP atkārtoti konstatētu pārkāpumu dēļ uz sešiem mēnešiem Latvijas teritorijā aizliedza retranslēt un izplatīt programmu Rossija RTR.

Top komentāri

Ass
A
Krievijas televīzijas kanāla RTR iespējamie pārkāpumi ir nopietni un pret tiem ir jāizturas ar visu bardzību. Varbut tad jāizturas ar iespējamu bardzību ))) šeit jūtams meijas stiliņš -iespējams,varbūtējs un laikam).Ja medijs atspoguļo Lv notikumus pec būtības tad varbut pasi notikumi ir naidu kurinosi?
Zobs Kaulā NEBALSOTĀJS
Z
Vairākus gadu simtus cenzūra ir bijusi par labu pilsētām, kuru mērķis ir iznīcināt lauku dzīvi. Latvijā Rīgas un Maskavas valdības atbaidīja pat Stučķu, kad latviešu zemnieki vēlējās izmantot 1917gRevoluciju sev par labu, Rīgu izbadinot un pārvēršot par mazpilsētu. Uz brīdi Ulmanis ar Zemnieku partiju it kā starpības izlīdzināja. Bet Ulmanis bija tikai Raiņa Zelta Zirdziņa otrais jājējs un no stikla kalna atslīdēja. Atkal Rīga iebruka laukos, vispirms, ar Maskavas, tad Amerikas traktoriem, un izmala lauku ceļus tā, ka visi domā, ka pilsētu iebrukums laukos ir neapturams. NEPLP nav pret Rossija RTR, bet par pilsētniekiem, ja vien tāpēc, ka RosijāRTR pārliecina pilsētniekus ar saldākām ziepenēm. PPLV ir Zelta Zirga trešais jājiens glābt Saulcerīti. Iestādes kā NEPLP ir pretrunā ar latviešu patiesām interesēm—kāpēc mēs nokalna slīdam.
Tātad tas gulbis
T
Kā cēls putns pieradināts baroties no devīgas rokas. Kam būs drosme tam atńemt trauku? Vai tad dzirdētu gulbja dziesmu?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Statistika nav tikai vienkārši cipari

Par Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) vietu valstī un vēlmi padarīt CSP par galveno datu centru, kas politikas plānotājiem palīdz pieņemt kvalitatīvus lēmumus, Guntars Gūte sarunājas ar ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas