Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

NEPLP izsludina konkursu uz piekto bezmaksas TV programmu

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) izsludinājusi konkursu par sabiedriskā pasūtījuma daļas nodošanu komerciālajam elektroniskajam plašsaziņas līdzeklim, kas veido televīzijas programmas, un apstiprinājusi konkursa nolikumu, aģentūru LETA informēja NEPLP Informācijas centra vadītāja Agnese Berga.

Konkurss tiek izsludināts, lai Latvijas iedzīvotājiem zemes apraidē bez maksas tiktu nodrošināta iespēja skatīties vēl vienu televīzijas kanālu.

Saskaņā ar apstiprināto konkursa nolikumu jaunajai televīzijas programmai jābūt orientētai uz aktīva dzīvesveida popularizēšanu. Pretendenta veidotās un izplatītās programmas vidējās diennakts raidlaiks nedēļā nedrīkst būt mazāks par 18 stundām un vismaz 20% no nedēļas raidlaika apjoma ir jābūt Latvijā veidotiem raidījumiem valsts valodā, informēja Berga.

Konkurss tiek izsludināts uz laika posmu no 2016.gada 1.janvāra līdz 31.decembrim, paredzot iespēju līgumu pagarināt uz vēl diviem gadiem. Paredzētais finansējums 2016.gadam ir 348 603 eiro. Līdzīgs finansējuma apjoms paredzēts arī nākamajiem diviem gadiem, taču tas var tikt samazināts atbilstoši kopējam sabiedriskā pasūtījuma izpildei atvēlētajam budžetam.

Konkursā tiek pieņemti pieteikumi no juridiskām personām - komerciālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem, kas reģistrēti Latvijā. Pieteikumi konkursa dalībniekiem jāiesniedz līdz šā gada 16.oktobrim, bet pieteikumu izvērtēšana notiks līdz 16.novembrim.

Konkursa finansējumu NEPLP konkursa kārtībā var nodod komerciālajam elektroniskajam plašsaziņas līdzeklim, kas no 2016.gada 1.janvāra savu programmu veidos kā nacionālu programmu un nodrošinās tās raidīšanu zemes apraidē ciparu formātā neaizsargāta jeb nekodēta pakalpojuma veidā (bez maksas) visā Latvijas teritorijā, kā arī atbilst šādiem kritērijiem - veic apraidi galvenokārt valsts valodā. Darbības pamatnosacījumi paredz vismaz 51% no raidlaika Eiropas Savienībā (ES), tostarp Latvijā, veidotu programmu saturu, apliecina darbības ilgtspēju, nodrošina detalizētas un juridiski apstiprinātas informācijas pieejamību attiecībā uz elektroniskā plašsaziņas līdzekļa īpašnieku vai īpašniekiem un patiesā labuma guvējiem, kā arī nav uzskatāms par grūtībās nonākušu uzņēmēju, informēja Berga.

Kā ziņots, NEPLP 2.jūlijā pieņēma lēmumu izslēgt SIA Ogres Televīzija (programma Ogres TV) no galalietotājiem bez maksas izplatāmo televīzijas programmu zemes apraidei ciparformātā saraksta, ņemot vērā no VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs" (LVRTC) saņemto informāciju par pirmstermiņa līguma izbeigšanu ar SIA "Ogres Televīzija". LVRTC pieņēma šādu lēmumu, jo "Ogres TV" bija izveidojies ievērojams parāds par saņemtajiem apraides pakalpojumiem. Šobrīd virszemes apraidē bez maksas Latvijā ir skatāmi četri televīzijas kanāli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas