Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

NEPLP locekle Līdaka nolēmusi aiziet no padomes

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes locekle Gunta Līdaka nolēmusi atstāt darbu padomē, viņa paziņoja portālam Diena.lv.

"Pašreizējā situācijā, kas izveidojusies ap Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi, uzskatu par neiespējamu turpināt darbu NEPLP.

Ir izveidojusies situācija, kurai vajadzīgs risinājums, diemžēl tā vietā, lai to meklētu, sabiedriskais medijs un padome tiek izmantoti kā politisks instruments savstarpējo rēķinu kārtošanā.

Šādā situācijā profesionāls darbs nav iespējams.Tāpēc esmu pieņēmusi lēmumu atkāpties," viņa paskaidroja.

NEPLP vadītāja Dace Ķezbere portālam Diena.lv atzina, ka padomei turpmākajos mēnešos nāksies "piepūst vaigus" un strādāt četru cilvēku sastāvā. Līdakas paziņojums pat atkāpšanos viņai bijis pārsteigums, tomēr esot saprotams.

NEPLP locekļus ieceļ Saeima un Ķezbere cer, ka piekto padomes locekli izdosies atrast konkursā un apstiprināt amatā līdz vasarai.

Līdaka NEPLP nodrošina komerctelevīziju nozares pārraudzību, koordinē starpinstitucionālo sadarbību un likumdošanas procesu. Kā arī ir līdzatbildīgā padomes locekle Dacei Ķezberei kabeļtelevīzijas nozares pārraudzībā.

Jau vēstīts, ka konkursa rezultātā NEPLP nolēma LTV valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināt Eināru Gielu, bet LTV valdes locekles amatā - Evu Juhņēviču. Abiem nebija pieredzes medijos un gan Latvijas Žurnālistu asociācija, gan arī daži politiskie spēki mudināja atcelt konkursa rezultātus.

Pirmdien Juhņēvičs un Giels paziņoja, ka, ņemot vērā sarežgīto situāciju, uz amatiem LTV valdē tomēr nepretendē. Pagaidām NEPLP vēl nav lēmusi, vai un kad izsludināt jaunu konkursu uz LTV valdi. Kādi lēmumi šajā jautājumā sagaidāmi pēc Lieldienām.

Valdošās koalīcijas partijas pirmdien vienojās lūgt Saeimas Juridiskā biroja atzinumu, kāda parlamenta rīcība varētu būt tiesiska un pieļaujama attiecībā uz NEPLP, ņemot vērā to, kā notika LTV vadības izvēles process.

Papildināts ar NEPLP vadītājas Daces Ķezberes pausto

Top komentāri

Bijušais zemessargs
B
Visu prokremlisko bandu dzīt ārā un tiesāt.
Lai gan man ši komjauniete nekad
L
nav patikusi, - pārāk uzkrītoša bija viņas ceļos līšana sifilitiķa ''svētbildes'' priekšā, un KP kvēlā un aizrautīgā slavināšana, tomēr jāsecina - viņa ir vienīgā no kvinteta, kam kaut kādas goda prāta paliekas atlikušas.. Par Ķezberi nekādu ilūziju būt nevar, tāpat par aurējošo vellatu, un par diviem bandiniekiem arī nē. Tie visi ir elles kāāatavu putni.
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
PAT EZĪTIM IR SKAIDRS KA PUTINAM IR ĻOTI LIELA INTERESE PAR LATV IJAS TV ! ĻOTI IESPĒJAMS KA BARDAKS TĀPĒC ARĪ RADĀS !
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas