Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

NEPLP loceklis Grīva dibinājis fondu ar mērķi uzlabot komunikāciju starp uzņēmējiem un darba meklētājiem

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) loceklis Patriks Grīva dibinājis Latvijas Nacionālo vērtību fondu, kura mērķis ir veicināt Latvijas uzņēmumu, darba devēju un valsts institūciju sadarbību.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Kaspara Gerharda (NA) preses sekretāre Santa Vaļuma, ministrs 25.maijā ticies ar valdes priekšsēdētāju Egilu Cīruli, dibinātāju Patriku Grīvu un idejas atbalstītāju Ivaru Āboliņu, lai uzklausītu nodibinājuma sasniedzamos mērķus reģionālās attīstības veicināšanai Latvijā. Arī Āboliņš ir Grīvas kolēģis NEPLP.

Sarunas laikā par fonda nākotni Grīva uzsvēris, ka viņu misija ir veicināt un stiprināt Latvijas uzņēmumu, kultūras un sabiedrisko organizāciju sadarbību, balstoties uz Latvijas nacionālo vērtību pamatiem, tādejādi radot labvēlīgus attīstības apstākļus ikvienai aktīvai organizācijai, kas veido Latvijas valsts identitāti.

"Fonda darbības laikā tiks veidota komunikācijas platforma starp uzņēmējiem, valsts institūcijām un darba meklētājiem. Tiks organizēti reģionālie pasākumi, kuru laikā uzņēmēji varēs satikt darba meklētājus, kā arī popularizēt vietējo ražotāju preces un pakalpojumus. Viens no galvenajiem fonda darbības mērķiem ir darba devēju un darba meklētāju savstarpējās komunikācijas veicināšana vienotā interneta platformā, kā arī klātienē - reģionālajos pasākumos," paudis Grīva.

Tikšanās laikā Gerhards paudis, ka ne tikai darbavietas ir pamatnosacījums reģionālajai attīstībai, bet arī tas, ka cilvēki par šīm vietām ir informēti. "Veicinot iesaistīto pušu komunikāciju, darba devējam ir lielākas iespējas atrast lojālu darbinieku, savukārt darba meklētājam - darbu, ko vēlas un spēj darīt, nemeklējot to citās valstīs. Šāda komunikācijas platforma var veicināt ne tikai darbavietu pieejamības informācijas apriti Latvijā, bet arī ārpus valsts, uzrunājot aizbraukušos tautiešus - ja valstī būs darbs, būs arī cilvēki, kas vēlēsies atgriezties savā dzimtenē," norāda ministrs.

Arī fonda valdes priekšsēdētājs Cīrulis norāda, ka dibinājuma viens no galvenajiem uzdevumiem ir uzrunāt iedzīvotājus, lai, izmantojot radītās platformas, cilvēkiem būtu iespējams atrast piemērotāko darbavietu, kur izmantot un pilnveidot savas prasmes, kā arī dot iespēju uzņēmējiem tiešā veidā iepazīstināt ar savu darbību un atrast tik nepieciešamās darba rokas.

Latvijas Nacionālo vērtību fonds ir uzsācis ciešu sadarbību ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, kā arī plāno sadarboties ar valsts pārvaldi, Nodarbinātības Valsts aģentūru, citām darba devējus un ņēmējus pārstāvošām organizācijām, kā arī dažādām Latvijas produktu ražošanas un tirdzniecības veicināšanas organizācijām.

Top komentāri

Kamiltonis
K
Un kā ar interešu konfliktu? Vai to atbildīgās institūcijas izvērtēs bez žurnālistu iejaukšanās.
Pupainis
P
Ka tik kampt! Vai tas nav kārtējais NGO, kas cenšas piesūkties pie valsts naudas pupa?
jā gan
j
Ar NEPLP naudiņu šķiet, ka ir par maz, tāpēc vajag organizēt papildus naudas straumīti...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas