Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

NEPLP prasa LTV nepieļaut studijas iznomāšanu Krievijas propagandas medijiem

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) uzdevusi Latvijas Televīzijai (LTV) sakārtot iekšējo sistēmu, tādējādi nodrošinot, lai gadījumi, kad Krievijas propagandas medijiem tiek ļauts raidīt no sabiedrisko mediju studijas, vairs nekad neatkārtotos.

Padomē aģentūrai LETA uzsvēra, ka NEPLP nosoda precedentu, kurā no LTV studijas pārraidīta intervija Krievijas televīzijas kanālam Russia Today.

NEPLP ir vērsusies pie LTV, uzdodot tai darīt visu iespējamo, lai šādi incidenti vairs neatkārtotos, kā arī LTV uzdots izveidot tādu struktūru, kas vairs nepieļautu šādas situācijas. "LTV kā uzņēmumam ir jādara viss, lai tas nekad vairs neatkārtotos," norādīja NEPLP, uzsverot, ka padome jau ir paziņojusi par to, ka situācija ir nepieļaujama.

Pēc NEPLP vēstītā, LTV ir jāizmaina iekšējās procedūras, lai "Latvijas interesēm nedraudzīgi vai naidīgi informatīvā kara instrumenti neizmantotu Latvijas sabiedriskos medijus".

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka marta vidū no LTV studijas pārraidīta intervija Krievijas televīzijas kanālam Russia Today. Pirmdien, 18.martā, paziņojumā Facebook LTV pārstāvji uzsvēra, ka šādu situāciju uzskata par nepieņemamu, kā arī neatbalstāmu un neattaisnojamu.

LTV tikmēr neatklāj, kādu summu saņēmusi par studijas izīrēšanu Krievijas televīzijas kanālam Russia Today 14. martā notikušajai translācijai no televīzijas trešās studijas.

Top komentāri

Dostojevskis
D
Dzirdēdams skaļos kliedzienus par krievu propagandas maitājošo ietekmi uz latvju tautu es , protams, ieinteresējos un apskatīju dažu labu krievu ziņu portālu ko līdz tam nebiju darījis. Nu, piedodiet...! Ja TĀDA PROPAGANDA var kādu iespaidot... tad viņš to arī ir pelnījis. Daudzinātā Solovjova šovu normāls cilvēks gan var izturēt skatīties ne ilgāk par trim minūtēm ! Var apvemties! Es vēlētos, lai tā viņi arī turpina !
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
DIENĀ ATKAL KRIEVU FAŠISTI ?
Gintars
G
Jāprasa, kurš šādu nejēdzību pieļāva, varētu padomāt ka mums lielā draudzība ar Krieviju!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Likumprojekts ignorē vietējos uzņēmējus

Par zaļās politikas nozīmi transporta jomā un valdības līdzšinējo politiku Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Biodegvielas un bioenerģijas asociācijas (LBBA) valdes locekli Induli Stikānu .

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas