Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

NEPLP satraukta par iespējamu Monitoringa centra darbības pārtraukšanu

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) satraukta par iespējamu Monitoringa centra darbības pārtraukšanu līdzekļu trūkuma dēļ.

Kā šodien Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē pastāstīja NEPLP loceklis Ivars Āboliņš, NEPLP Monitoringa centram ik gadu caur jaunajām politikas iniciatīvām tikuši nodrošināti 25 000 eiro mākoņpakalpojuma finansēšanai, lai uzglabātu informāciju, kas nepieciešama mediju satura monitoringa veikšanai.

"Ja nebūs šādas naudas, tad nebūs iespējams cīnīties ar Krievijas propagandu," pavēstīja Āboliņš, uzsverot, ka citām iestādēm nav tiesību slēgt televīzijas kanālus – tādas tiesības ir tikai NEPLP.

"Ir svarīgi, lai šie 25 000 eiro ir mums arī nākamajā budžetā," norādīja NEPLP pārstāvis.

NEPLP loceklis Patriks Grīva skaidroja, ka Monitoringa centrs monitorē 499 elektroniskos plašsaziņas līdzekļus, savukārt pašā centrā nodarbināti tikai "4,5 cilvēki", kas nozīmē, ka patlaban centram nav kapacitātes nodrošināt vienu cilvēku, kas nodarbotos tikai ar Krievijas kanālu monitorēšanu, ņemot vērā, ka tajos tiek konstatēti pārkāpumi.

Komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš (KPV LV) atgādināja, ka pērn tikuši piešķirti papildu līdzekļi Monitoringa centra stiprināšanai.

Āboliņš skaidroja, ka NEPLP būtu nepieciešami vēl papildu 333 000 eiro, lai Monitoringa centrs varētu aptvert arī interneta monitorēšanu, tādējādi sekmīgāk cīnoties ar propagandu un naida runu.

Kaimiņš uzsvēra, ka šī papildu summa gan esot par lielu, jo "mums nav fiskālās telpas, mums ir fiskālā sprauga".

Kā ziņots, 4.februārī stājies spēkā NEPLP lēmums uz trīs mēnešiem aizliegt Latvijā retranslēt un izplatīt televīzijas programmu Rossija RTR.

Retranslācijas aizliegums saistīts ar televīzijas kanālā fiksētajiem pārkāpumiem - naida runu un kara kurināšanu, kas konstatēti Rossija RTR raidījumos Vakars ar Vladimiru Solovjovu un 60 minūtes. Kopumā lēmumā uzskaitīti un analizēti seši konkrēti raidījumi laika posmā no 2017.gada 31.maija līdz 2018.gada 22.maijam.

Top komentāri

VicoBērziņš
V
Vēl tikai 300K un mēs jau būsim pilnīgā drošībā! Mēs monitorēsim visu!
Pareizaisvirsraksts
P
Labāk lai ir satraukta NEPLP, nekā cenzūras satraukta tauta.
Vecsčekists
V
Ja godīgi... mani daudz vairāk satrauc jauni čalīši, kuri savā psihopātiskajā pārcentībā cenšas pasauli "sakārtot" līdz ideālam.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas