Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

NEPLP soda LTV par raidījuma pārtraukšanu ar reklāmu

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) piemērojusi sodu Latvijas Televīzijai (LTV) par raidījuma Nāc līdzās Ziemassvētkos pārtraukšanu ar reklāmu, aģentūra LETA noskaidroja NEPLP.

NEPLP izskatījusi administratīvā pārkāpuma lietu, vērtējot gadījumu, kad LTV, pērn Ziemassvētkos demonstrējot raidījumu Nāc līdzās Ziemassvētkos, tajā iekļāva reklāmas pauzes ne tikai starp raidījuma daļām, bet arī tā laikā, tādējādi kaitējot raidījuma viengabalainībai.

Padome nolēma sodīt elektronisko plašsaziņas līdzekli, uzliekot naudas sodu 200 eiro apmērā. Šis ir jau otrs gadījums, kad LTV tiek sodīta par šāda veida pārkāpumu.

Lietas izskatīšanas laikā NEPLP priekšsēdētāja Dace Ķezbere norādīja, ka būtisks arguments LTV sodīšanai par šo pārkāpumu ir fakts, ka šis raidījums Ziemassvētku laikā bija paredzēts auditorijai ar īpašām vajadzībām un nepārdomāta reklāmu izvietošana saturā varēja būtiski apgrūtināt mērķauditorijas spēju uztvert sižetu un raidījuma vēstījumu.

NEPLP locekle Aurēlija Ieva Druviete jau iepriekš uzsvērusi, ka ir nepieciešams rosināt plašāku diskusiju elektronisko mediju nozarē par satura viengabalainības jēdziena izpratni un attiecīgās normas ievērošanu elektronisko plašsaziņas līdzekļu darbībā. No vienas puses, pastāv mediju interese gūt reklāmas ieņēmumus, bet vienlaikus ir jāievēro likums, kas šādos gadījumos paredz aizsargāt satura māksliniecisko vērtību un iedzīvotāju tiesības saturu piedzīvot nedalītā formā, norādīja Druviete.

 

Top komentāri

Trīs mēnešus Aurēlija
T
AURĒJA, un nu grib pūst pīlītes, ka beidzot attapusies! Es šai velna mātei cauri redzu, un ļoti labi zinu, ko nozīmē ši ATTAPŠANĀS.
Pareizaisvirsraksts
P
Lielākā daļa mūsu pašmāju televīzijas raidījumu ir "ar īpašām vajadzībām".
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas