Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

NEPLP varēs aizliegt programmas izplatīšanu, ja konstatēs tādu pašu pārkāpumu kā citur ES

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma likuma grozījumus nosakot, ka Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) varēs aizliegt programmas izplatīšanu, ja konstatēs tādu pašu pārkāpumu kāds jau fiksēts citā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstī.

Pieņemtā norma attieksies uz gadījumiem, kas ES dalībvalstī vai Eiropas Ekonomikas zonas (EEZ) valstī jau būs aizliegta kādas audiovizuālās programmas izplatīšana par likumā noteiktajiem pārkāpumiem.

Pašlaik likumā jau ir noteikts, ka elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmās un raidījumos nedrīkst ietvert sižetus, kuros ir izcelta vardarbība, pornogrāfiska rakstura materiālus, mudinājumu uz naida kurināšanu vai aicinājumu diskriminēt kādu personu vai personu grupu dzimuma, rases vai etniskās izcelsmes, valstspiederības, reliģiskās piederības vai pārliecības, invaliditātes, vecuma vai citu apstākļu dēļ.

Tāpat aizliegts paust aicinājumu uz karu vai militāra konflikta izraisīšanu, aicinājumu vardarbīgi gāzt valsts varu vai vardarbīgi grozīt valsts iekārtu, graut valsts teritoriālo vienotību vai izdarīt citu noziegumu, kā arī aizliegti sižeti, kas diskreditē Latvijas valstiskumu un nacionālos simbolus.

Ja ES vai EEZ valsts būs noteikusi šādu aizliegumu, NEPLP, sadarbojoties ar attiecīgās ārvalsts kompetento institūciju, būs jānoskaidro, vai nav konstatējami tie paši pārkāpumi programmā, kas tiek izplatīta Latvijā. Ja šādi pārkāpumi būs konstatēti, padome varēs pieņemt lēmumu par konkrētās programmas izplatīšanas aizliegumu Latvijā.

Kā ziņots, minētie likuma grozījumi, kas šodien tika pieņemti Saeimā, arī nosaka sabiedrisko mediju iziešanu no reklāmas tirgus 2021.gadā. Par nepieciešamā finansējuma piešķiršanu šim mērķim Saeimai būs jābalso, lemjot par attiecīgā gada vai gadu valsts budžeta projektiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nevar nebalstīt

AirBaltic joprojām nepieciešama valsts "aizmugure".

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas