Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

"Nesaki kur tu ej, ar ko tur ej" - LTV atklāj, kā Latvijā ienākusi piramīdas shēma no Malaizijas

Latvijā ir ienācis jauns finanšu piramīdai līdzīgs bizness – Malaizijā bāzētā globālā tīkla Qnet Eiropas atzars QN Europe, ziņo LTV raidījums de facto.

Shēma ir vienkārša – sākumā iztērē milzu naudu, lai ieietu "sistēmā", un tad vari pelnīt. Tikai no citu cilvēku piesaistīšanas. Samaksājot lielu summu, cilvēks nopērk kādu preci un ienāk Qnet "sistēmā". Tad viņš var sākt pelnīt - aicināt citus pirkt šīs preces no Qnet. Jo vairāk jaunus klientus piesaisti, jo vairāk naudas tev pārskaita. Bet lai sāktu saņemt līdzekļus no Qnet jāuzaicina vismaz četrus cilvēkus. Un viņus jāpārliecina piesaistīt vēl četrus. Un tā tālāk. Pēc de facto aprēķiniem sanāk – lai atpelnītu sākotnējo ieguldījumu, katram dalībniekam jāpiesaista vismaz 20 dalībnieki.

Uzdodoties par vieglās naudas meklētājiem arī de facto tikās ar kādu Qnet pārstāvi.  Arī viņš stāsta, ka "ķeksīša pēc" jānopērk ļoti dārga prece. 

"Pa lielam ar "network" mārketingu ar vien daudzāk kļūst par miljonāriem," tikšanās reizē sāka kāds jaunietis, kas mēģina pārliecināt iesaistīties biznesā.

Raidījums de facto sazinājās ar vairākiem cilvēkiem, kuri aicināti piedalīties. Viņi vēlējās palikt anonīmi – jo shēmā iesaistīti ļoti tuvi cilvēki.

"Mani uzaicināja draugs, ļoti ilgi pazīstams. [Viņš teica] nāc viena, nesaki, kur tu ej, nesaki, ar ko tur ej, nav jāzina cilvēkiem. Pirmais jautājums bija par to, kādi esot mani sapņi, ko es gribot nopirkt, es teicu, ka dzīvokli un mašīnu. Viņš aprēķināja summu un teica, ka es to varēšu pelnīt 3 mēnešu laikā," sāka kāda sieviete.

"Viņi tev stāsta, cik pie viņiem ir labi, kā viņi tur nopelna, cik viņi ir veiksmīgi, visi tie cilvēki. Viņi saka – tu jau neko ar savu algu nesasniegsi, paliksi tikai vergot valsts un darba dēvēju labā. Uzreiz nav saprotams, bet kad sāc zīmēt to shēmu, to nekā savādāk kā piramīdu nevar uzzīmēt," atklāj kāda cita sieviete, ko mēģinājuši pierunāt Qnet aģenti.

Var secināt, ka Qnet reģistrēts ārzemēs, Latvijā oficiālās firmas nav. Iesaistīšana shēmā notiek tikai "aci pret aci". Tāpēc iesaistīties nevarot Patērētāju tiesību aizsardzības centrs. Valsts Policijā un Valsts ieņēmuma dienestā apgalvo – pagaidām neviens par Qnet shēmu nav sūdzējies.

Top komentāri

ļuļa
ļ
būsim jau nu godīgi - ja kāds ir tik debīls, ka iesaistās šādos pasākumos, tad neko labāku arī nav pelnījis.
Andrejs Bubinduss
Šitās piramīdu kāstuves periodiski parādās ik pa 10-12 gadiem- tik ilgs starplaiks nepieciešams, lai vairums aizmirstu iepriekšējo piramīdu krāpniecības, krāpniekus un zaudējumus.Spēle notiek uz to, ka nav viegli atteikt zināmiem cilvēkiem uz vilinošu piedāvājumu īsā laikā nopelnīt.;Benot vērā, ka tas atkārtojas ik pa 10-12 gadiem- ir aitas, ir cirpēji
Bērziņš
B
Izskatās, ka nevar nopelnīt tik daudz, lai varētu atļauties latviešu valodas kursus vai vismaz kādu, kas varētu izlabot tos dažus teikumus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas