Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Neste: Konkurence degvielas mazumtirdzniecības tirgū saasinās

Konkurences situācija Latvijas mazumtirdzniecības tirgū ir sīva un spraiga, to apliecina arī "Neste" aktivitātes - degvielas karšu sektoram tiek palielinātas atlaides, sacīja "Neste Latvija" ģenerāldirektors Artu Airiainens.

Viņš uzsver, ka privātajiem klientiem un uzņēmējiem akciju kampaņas laikā tiek palielinātas atlaides. "Esmu priecīgs, ka ir būtiski pieaudzis privāto "Neste" klientu karšu skaits," uzsver Airainens. "Neste" degvielas kartes privāto klientu loks no gada sākuma ir pieaudzis par 25%.

Mazumtirdzniecības vadītājs Andris Matisons uzsvēra, ka netiek palielinātas pašas atlaides, bet vairāk tiek organizētas kampaņas, lai piesaistītu klientus. Kampaņas tiek organizētas gan privātajiem klientiem, gan uzņēmumiem.

Airiainens uzsver, ka, saasinoties konkurencei, katru dienu ir nepieciešams analizēt, kas tirgū notiek. Otrkārt, jādomā par izmaksām. Automātisko staciju koncepcija tomēr ļaujot labi konkurēt, jo tas ir efektīvs modelis. "Stratēģija paredz, ka automātiskajās degvielas uzpildes stacijās (DUS) cena vienmēr ir zemāka nekā pilna servisa DUS. Tirgus, protams, ir mainīgs un dinamisks, un tas ir ļoti īslaicīgi, ka ir sagadīšanās, ka "Neste" ir nedaudz augstāka cena nekā pilna servisa DUS. Normālā situācijā un ilgtermiņā cena vienmēr būs lētāka," norāda "Neste" vadītājs.

Matisons savukārt vērš uzmanību uz to, ka iepriekš bieži tika minēts, ka lielo degvielas tirgotāju starpā pastāv vienošanās un nav konkurences. Jaunie paziņojumi par cenu samazinājumu konkurences dēļ parādot, ka "šī konkurence ir un, es pat teiktu, ļoti nežēlīga".

Kā ziņots, iepriekš "Statoil" paziņoja, ka konkurences iespaidā ir spiests pazemināt degvielas cenas.

Kā jau ziņots, 2011.gada sešos mēnešos mazumtirdzniecībā Latvijā kopumā realizētas 321 650 tonnas degvielas, kas ir par 11 430 tonnām jeb 3% mazāk nekā 2010.gada attiecīgajā periodā.

Samazinājies mazumtirdzniecībā realizētā benzīna apjoms - par 13 840 tonnām jeb 10%, realizētās dīzeļdegvielas apjoms ir saglabājies iepriekšējā gada līmenī, savukārt realizētās autogāzes apjoms pieaudzis par 1 780 tonnām jeb 20%.

SIA "Neste Latvija" ir Somijas naftas pārstrādes un tirdzniecības uzņēmuma "Neste Oil Oy" meitasuzņēmums, kas Latvijā strādā jau 20 gadus. 50,1% "Neste Oil" akciju turētājs ir Somijas valsts.

Uzņēmums nodarbojas ar degvielas mazumtirdzniecību, degvielas un šķīdinātāju vairumtirdzniecību, kā arī naftas produktu uzglabāšanu un pārkraušanu Rīgas terminālī. Kopš darbības sākšanas uzņēmums Latvijā investējis vairāk nekā 40 miljonus latu. "Neste A24" degvielas uzpildes staciju tīklu Latvijā veido 52 stacijas visā valstī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas