Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Neviens pacients vai mediķis nav lūdzis atcelt Rigvir izplatīšanas aizliegumu

Līdz šim zāļu Rigvir izplatīšanas aizliegumu atcelt nav lūdzis neviens pacients vai mediķis, tikai uzņēmums SIA Latima, kas ir reģistrējis šo medikamentu, liecina Veselības inspekcijas (VI) pārstāves Saivas Lustes aģentūrai LETA sniegtā informācija.

Luste norādīja, ka pēc pagājušajā nedēļā pieņemtā lēmuma par zāļu Rigvir šķīduma injekcijām izplatīšanas apturēšanas, inspekcija saņēmusi tikai Latima iesniegumu, kurā izteikts lūgums pārskatīt pieņemto lēmumu, atļaujot izplatīt vienu konkrētu zāļu Rigvir sēriju, kas ražota šī gada janvārī.

Pēc Lustes teiktā, lūgums tiks izskatīts, izvērtējot tajā norādīto informāciju un ievērojot pacientu ieguvumus.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka saistībā ar konstatētām nepilnībām ZVA pieņēmusi lēmumu apturēt Rigvir izplatīšanu līdz neatbilstības cēloņa noskaidrošanai un novēršanai, turklāt Nacionālais veselības dienests pieņēmis lēmumu par Rigvir svītrošanu no valsts kompensējamo zāļu saraksta.

Lēmums saistīts ar to, ka ZVA saņēma Lielbritānijas oficiālās zāļu kvalitātes kontroles laboratorijas zāļu paraugu rutīnas testēšanas laikā veiktās zāļu Rigvir šķīdums injekcijām paraugu pārbaudes rezultātus, kuri liecina - Rigvir sastāvā ir mazāks vīrusa daudzums, nekā apstiprināts, šīs zāles reģistrējot.

Tā kā ZVA rīcībā nav informācijas par šo zāļu efektivitāti ar mazāku vīrusa daudzumu par reģistrācijas dokumentācijā norādīto minimālo daudzumu, pieņemts lēmums apturēt Rigvir izplatīšanu līdz neatbilstības cēloņa noskaidrošanai un novēršanai.

Vienlaikus ZVA informēja, ka Latima nav arī nodrošinājusi savlaicīgu aģentūras noteikto nosacījumu izpildi, tādēļ tiks lemts par medikamenta reģistrācijas apturēšanu.

Tikmēr pretvēža zāļu Rigvir ražotājs vērsies VI, lūdzot to steidzamības kārtā pārskatīt ZVA lēmumu par Rigvir izplatīšanas apturēšanu. Ražotājs VI lūdz piemērot pagaidu noregulējumu attiecībā uz vismaz vienu konkrētu Rigvir sēriju, kas pēc aiziešanas no Latvijas tirgus ir rezervēta Latvijas pacientiem, lai tie, kuri ir uzsākuši terapiju, varētu to turpināt, skaidroja uzņēmumā.

ZVA aicina - ja cilvēks līdz šim lietoja Rigvir, būtu jāvēršas pie sava ārstējošā ārsta, lai saņemtu informāciju par turpmāko piemērotāko terapijas veidu.

Rigvir ir vīrusu izcelsmes bioloģiskas zāles, kas paredzētas melanomas ārstēšanai. Saskaņā ar ZVA 2019.gada 18.martā saņemto SIA Latima vēstuli uzņēmums pēc savas iniciatīvas ir pieņēmis lēmumu uz laiku apturēt zāļu Rigvir izplatīšanu Latvijā, saglabājot spēkā esošo reģistrāciju.

 

Top komentāri

Krišjānis Silavnieks
1)Onkoloģe Simona Doniņa: “Es tagad nezinu, kā būs ar pacientiem. Neesmu no viņiem neko sliktu dzirdējusi par "Rigvir" – tam nav(!) nepatīkamu blakņu, kādas ir citām onkoloģisko slimnieku ārstēšanas metodēm. Parasti "Rigvir" nozīmēja pēc operācijām. Nav jau citu zāļu, ko 1. un 2. melanomas stadijai likt vietā. "Rigvir" tagad laikam nebūs pieejams, bet ārzemēs ražotais "interferons" jau jaunākajās vadlīnijās ...netiek ieteikts – tam ir ļoti smagas blaknes(!), un pasaulē(!) izpētīts(!), ka "interfreons" nav pietiekami efektīvs.” 2)Mūziķim, grupas "Opus Pro" dibinātājam Harijam Zariņam(61 gads) vispārējā veselības pārbaudē atklāja melanomu 2. stadijā. Harijs Zariņš izšķīrās par viroterapiju "Rigvir": “Ja kāds satraucas, ka šī "Rigvir" terapija nav līdz galam izpētīta ar šodienas(!) metodēm, tad varu atbildēt, ka slimniekiem nav laika gaidīt uz šiem eksperimentiem! Pacientiem zāles vajag tagad un tūlīt! Es jau sen kapos būšu, kamēr sagaidītu jaunākos pētījumus!
švaki
š
Es to biju lietojis. Preperāts nepalīdz
Krišjānis Silavnieks
Latvijas ZVA saņēma Lielbritānijas oficiālās zāļu kvalitātes kontroles laboratorijas zāļu paraugu, kur rutīnas testēšanas laikā veiktās zāļu "Rigvir" šķīdums injekcijām paraugu pārbaudes rezultātus, kuri liecina - "Rigvir" sastāvā ir mazāks vīrusa daudzums, nekā apstiprināts, šīs zāles reģistrējot. ============================= Tikai mieru! Nepaies ne gads, kad Lielbritānija paziņos par ATKLĀJUMU, ka izgudrots MEDIKAMENTS, kas varonīgi cīnās pret vēzi ... Tikai NABAGU bez smadzeņu Latvānijā NONIECINA paši savus izgudrojumus... Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) Mikrobioloģijas institūta Viroterapijas laboratorijā profesores, medicīnas doktores, Ainas Mucenieces (1924 - 2010) vadībā 1965.gadā izgudroja PRET-vēža medikamentu "Rigvir" (Rīgas vīruss). Padomju gados bija STINGRA kontrole, kuru katru mēslu nebija iespējams iesmērēt kā tas ir šodienas 4.maija Latvijā, kad ir tik LIELA cilvēku mirstība - 28 000+ gadā! Visus 29 gadus!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

KNAB un SAB neesot saņēmis nevienu iesniegumu no Kadžuļa

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) līdz šim nav saņēmis nevienu iesniegumu no uzņēmēja Renāra Kadžuļa vai kādas citas personas saistībā ar iespējamu 2014.gada Saeimas vēlēšanu rezultāt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas