Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 3. jūnijs
Ineta, Inta, Intra

NMPD vadīs Liene Cipule; Asinsdonoru centru - Egita Pole

Atklātā konkursā uz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktora amatu uzvarējusi Liene Cipule, kura strādājusi dažādos ar veselības aprūpi saistītos amatos gan valsts pārvaldē, gan privātajā sektorā, vēsta Valsts kanceleja.

Cipule ir bijusi SIA Klīnika Diamed vadītāja un strādājusi Rīgas Veselības centrā, Latvijas Ārstu biedrībā un Siguldas slimnīcā. Tāpat Cipule ieņēmusi Veselības ministrijas parlamentārā sekretāra amatu.

Bijusi biedrības Demokrātiskie patrioti aktīviste, Nacionālās apvienības biedre, bet vēlāk iestājās partijā No sirds Latvijai, no kuras izstājās pirms 12. Saeimas vēlēšanām.

Jaunajai NMPD direktorei ir fizioterapeita grāds, kā arī veselības zinātņu maģistra grāds veselības aprūpē un sociālo zinātņu maģistra grāds sabiedrības vadībā.

Cipule uzsvērusi, ka "NMPD attīstība un efektīva darbība ir viens no priekšnoteikumiem veselības aprūpes sistēmas stabilitātei kopumā. Īpaši pašlaik, kad mūsu valsts piedzīvo pārmaiņas veselības aprūpes organizēšanā”.

"Manas prioritātes NMPD vadībā būs kvalitātes un procesu vadības uzlabošana, cilvēkresursu nodrošināšana un attīstība, kā arī efektīva finanšu resursu pārvaldība. Lielākais izaicinājums būs izveidot spēcīgu un saliedētu komandu savu ieceru realizēšanai un vienlaikus, saglabājot labākās dienesta darba tradīcijas, motivēt cilvēkus uz dienesta attīstību," uzskaitījusi jaunieceltā NMPD vadītāja.

Valsts kanceleja atklātu konkursu uz vakanto NMPD direktora amatu izsludināja šā gada 13. novembrī. Kopumā šim amatam pieteicās astoņi pretendenti. Jaunajā amatā Cipule plāno sākt strādāt no 2018. gada 8. janvāra.

Savukārt Valsts asinsdonoru centra direktores amatā iecelta Egita Pole - Veselības ministrijas valsts sekretāra vietniece stratēģiskās plānošanas un resursu vadības jautājumos. Viņai ir vairāk nekā 15 gadus pieredze Komunikācijas departamentu vadībā Veselības obligātās apdrošināšanas valsts aģentūrā un Veselības ministrijā. No 2014.gada janvāra Pole strādāja Veselības ministrijā valsts sekretāra vietnieka veselības politikas jautājumos amatā, no 2016.gada septembra bija valsts sekretāra vietniece stratēģiskās plānošanas un resursu vadības jautājumos. No 2017.gada februāra viņa pildīja arī Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājas pienākumus.

Jau ziņots, ka konkursa kārtībā amatā stāsies arī jaunais Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis, kurš kopš 2008. gada ir Ceļu satiksmes drošības direkcijas valdes loceklis.

Jau vēstīts, ka iepriekšējā NMPD direktore Sarmīte Villere darbu dienestā pameta šā gada augustā, paskaidrojot, ka progress NMPD neesot noticis nepietiekami strauji.

Pievienotas 8. un 9. rindkopas, papildināts virsraksts

Top komentāri

Nolems
N
Nevajag skriet notikumiem pa priekšu...tas kas ir labs nekur uz letes nevāļājas;) Pārējais viss ir sniķeri un pamperi...
ww
w
Laba izvēle.
Neesmu robots
N
taa ir taa pati kas draudeeja ar kriminaalo pantu katram kas iedomaasies uzsmeekjeet uz balkona? nav tantei visi maajaas. ko vinja iedomaajas ka pasaule tagad klaniisies lai vinjai svaigs gaisinjsh visur?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas