Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

NMPD vakantas 246 brigāžu otro ārstniecības personu amata vietas

Neatliekamajā medicīniskajā palīdzības dienestā (NMPD) uz 1.jūliju ir vakantas 246 brigāžu otro ārstniecības personu amata vietas jeb 30% šajā grupā, aģentūru LETA informēja NMPD sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Upīte.

Viņa piebilda, ka vakanto ārstniecības personu amata vietu skaitam NMPD ir tendence pieaugt, taču visvairāk nepieciešamas brigāžu otrās ārstniecības personas, īpaši Rīgā.

Brigādes otrā ārstniecības persona izsaukumā sniedz nepieciešamo atbalstu brigādes vadītājam, iesaistoties ārstniecības procesā. Par brigādes otrajām ārstniecības personām var strādāt ārsta palīgi bez specializācijas vai ar specializāciju neatliekamajā medicīnā un medicīnas māsas.

Līdz ar to kā viena no iespējām ārstniecības personu piesaistei un noturēšanai dienestā ilgtermiņā tiek izmantota Veselības ministrijas (VM) īstenotie Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekti "Ārstniecības un ārstniecības atbalsta personāla pieejamības uzlabošana ārpus Rīgas" un "Atbalsts ārstniecības personām darbam Rīgā".

Pērn projektā darbam ārpus Rīgas iesaistījās 192 dienesta ārstniecības personas, tostarp ārsti, neatliekamās medicīnas ārsta palīgi, ārsta palīgi un medicīnas māsa, bet projektā darbam Rīgā iesaistījās 17 ārstniecības personas. Šogad projektos paredzētajām kompensācijām pieteikušies 25 darbinieki, no tiem pieci Rīgā.

Upīte skaidroja, ka projektos iesaistās gan tie darbinieki, kuri jau strādā dienestā, gan iespēju pieteikties projektam dienests piedāvā arī medicīnas koledžu studentiem, kuri ierodas praksē, lai pēc tam, iegūstot ārstniecības personas diplomu un kļūstot par otrajām ārstniecības personām brigādē, viņi būtu tiesīgi slēgt līgumu par dalību projektā.

Lai varētu izmantot ESF projektu piedāvāto kompensāciju iespēju, viens no nosacījumiem paredz, ka darbiniekam jāapņemas dienestā strādāt pilnas slodzes apmērā noteiktā reģionā ne mazāk kā piecus gadus. NMPD saredz projekta pielietojumu un pienesumu arī turpmāk - šādā veidā iespējams palīdzēt mazināt ārstniecības personāla mainību un piesaistīt darbiniekus ilgtermiņā.

Vienlaikus dienestā uzsver, ka ļoti būtiski ir kopumā nodrošināt darba tirgū konkurētspējīgu atalgojumu NMPD strādājošām ārstniecības personām, ņemot vērā dienesta darba specifiku un lomu veselības aprūpes sistēmā.

LETA jau rakstīja, ka VM aicināja jaunos ārstu palīgus pievienoties NMPD un saņemt atbalstu no ES fondiem.

Paredzēts, ka finanšu atbalsts no ES fondiem pieejams ārstniecības personām par to, ka speciālisti par savu darba vietu izvēlas iestādi, kas pacientiem nodrošina valsts apmaksātus medicīnas pakalpojumus.

Jaunie speciālisti finansiāli tiek atbalstīti, VM īstenojot divus Eiropas Sociālā fonda projektus - "Ārstniecības un ārstniecības atbalsta personu pieejamības uzlabošana ārpus Rīgas" un "Atbalsts ārstniecības personām darbam Rīgā un atveseļošanās pasākumi veselības nozarē".

Projektu laikā ārstniecības personām izmaksās vienreizēju naudas kompensāciju, savukārt atbalsta saņēmēji apņemas noteiktu laika posmu strādāt valsts sektorā. Tajā skaitā arī jaunie ārstu palīgi var saņemt naudas kompensāciju par darbu NMPD brigādē Rīgā vai ārpus Rīgas, kompensāciju par ģimenes locekļiem un uzturēšanās izdevumiem kā atbalstu darba gaitu uzsākšanai un ikdienas vajadzībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas