Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

No 15.maija zvani uz Eiropas valstīm kļūs lētāki

No 15.maija stājas spēkā mazumtirdzniecības tarifi starptautiskajiem zvaniem uz Eiropas Ekonomisko zonu (EEZ), līdz ar to, zvanot uz Eiropu, operators drīkstēs piemērot lietotājam ne vairāk kā 0,19 eiro par zvana minūti un 0,06 eiro par īsziņu, aģentūru LETA informēja Sabiedrisko pakalpojumu un regulēšanas komisijas (SPRK) pārstāve Baiba Jakobsone.

Jakobsone atzīmēja, ka pērn visbiežāk Latvijas iedzīvotāji zvanījuši uz Lietuvu, Lielbritāniju un Vāciju. Pašlaik zvans uz Vāciju izmaksā līdz pat 0,49 eiro par minūti, Lietuvu - līdz 0,27 eiro, savukārt uz Lielbritāniju - līdz 0,49 eiro.

Viņa norādīja, ka šādi tarifu griesti starptautiskajiem zvaniem uz Eiropu līdz šim netika noteikti - katrs operators piemēroja lietotājiem tarifus atšķirīgi. Arī pēc 15.maija operatoru starptautisko zvanu un īsziņu tarifi uz EEZ valstīm lietotājiem ar dažādiem tarifu plāniem var būt dažādi, bet šādu pakalpojumu tarifs nedrīkstēs pārsniegt noteikto augšējo robežu.

LETA jau ziņoja, ka Eiropas Parlaments ir pieņēmis regulu, ar kuru cita starpā noteikts, ka no 15.maija mazumtirdzniecības cena bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), ko piemēro patērētājiem par regulētiem ES iekšzemes sakariem, nepārsniedz 0,19 eiro par minūti zvaniem un 0,06 eiro par īsziņu. Eiropas Elektronisko sakaru regulatoru iestāde (BEREC) ir izdevusi vadlīnijas par ES iekšzemes sakaru regulējumu piemērošanu.

Top komentāri

.
.
Un tāpēc operatori cels savus tarifus. Kārtējais lāča pakalpojums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas