Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

No Rīgas siltums padomes atbrīvoti bijušie domes deputāti Stepaņenko un Ločmelis

Pēc Rīgas pilsētas pagaidu izpilddirektores un pašvaldības uzņēmumu kapitāldaļu turētājas Ivetas Zalpēteres ierosinājuma no amata AS Rīgas siltums padomē atbrīvoti ilggadējie bijušie Rīgas domes deputāti Jānis Ločmelis (GKR) un Vjačeslavs Stepaņenko (S), aģentūru LETA informēja Zalpēteres padomnieks Guntis Kārkliņš.

Stepaņenko uzņēmuma padomē strādāja kopš 2010.gada, bet Ločmelis - kopš 2013.gada.

Atbilstoši Rīgas siltums statūtiem, padomē darbojās pieci locekļi un padome tiek izraudzīta uz piecu gadu termiņu. Līdz šim uzņēmuma padomē strādāja Dzintars Kauliņš, Kaspars Lore, bijušais pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs (GKR), kā arī Stepaņenko un Ločmelis.

Saskaņā ar Kārkliņa teikto, 13.janvārī Radzevičs amatu padomē atstāja un kopš tā laika tā turpināja darboties nepilnā sastāvā. Savukārt saskaņā ar Komerclikumu, ja padomes loceklis atstāj amatu vai tiek atsaukts no amata pirms padomes termiņa beigām, notiek jaunas padomes locekļu vēlēšanas, kurās pārvēlē visu padomes sastāvu.

Tā rezultātā Zalpētere dalībnieku sapulcē ierosinājusi darbam padomē iecelt Rīgas domes Juridiskās pārvaldes direktoru Jāni Liepiņu, Vides aizsardzības un reģionālās ministrijas Juridiskā departamenta direktoru Madaru Lauru un Tieslietu ministrijas valsts sekretāru Raivi Kronbergu. Visi trīs guvuši akcionāru atbalstu ieņemamajam amatam.

Padomē darbu turpinās Lore, kurš ir Ekonomikas ministrijas Juridiskā departamenta direktors, un Kauliņš, kurš ir Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra vietnieks.

Ieceltie padomes locekļi padomē strādās līdz brīdim, kad Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā noteiktā konkursa kārtībā tiks izvēlēta jauna padome. 

Kā skaidro Zalpētere, izmaiņas Rīgas siltums padomē veiktas, lai nodrošinātu uzņēmuma darbību periodā, kamēr atbilstoši OECD rekomendācijām un Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā noteiktajām prasībām konkursa kārtībā tiks izvēlēta un iecelta jauna padome. 

"Iepriekšējā padomē no atlaistās Rīgas domes puses bija iecelti politiķi, kas neatbilst OECD rekomendācijām un likumā noteiktajam," uzskata izpilddirektore.

Stepaņenko vairāku gadu garumā bija padomes priekšsēdētājs un komentējot padomes locekļu nomaiņu aģentūrai LETA sacīja, ka padome arī četru pārstāvju sastāvā bija lemtspējīga.

"Kad janvārī padomes locekļa amatu atstāja Juris Radzevičs (GKR), visi akcionāri vienojās, ka turpinām strādāt četratā. Šo mēnešu laikā notika divas sēdes, kurās pieņēmām lēmumu par soda maksājumu neiekasēšanu Covid-19 laikā, kā arī lēmām par tarifu samazinājumu. Tātad mēs strādāt varējām un tam bija arī labi rezultāti," sacīja Stepaņenko, vienlaikus izsakot pateicību saviem kolēģiem par visiem 10 gadu laikā paveiktajiem darbiem.

Viņš uzskata, ka Zalpēteres ierosinājums ir politiski motivēts, jo jaunie padomes locekļi uzreiz bija jāizraugās konkursa kārtībā, kas šajā gadījumā nav noticis. Ne Stepaņenko, ne Ločmelis gan šajā konkursā nebūtu varējuši piedalīties, jo janvārī spēkā stājušies likuma grozījumi paredz, ka padomē nevar strādāt persona, kas pēdējo divu gadu laikā bijusi saistīta ar kādu politisko partiju.

Domē arī norāda, ka tuvākajā laikā tiks pabeigts darbs pie nominācijas komisijas izveides, kas konkursa kārtībā veiks pretendentu atlasi darbam Rīgas domes kapitālsabiedrībās.

Rīgas siltums akcionāri ir Rīgas dome (49%), Latvijas valsts (48,995%), AS Enerģijas risinājumi. RIX (2%) un AS Latvenergo (0,005%).

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

Latvju puika
L
Šitie kremļa aģenti ir jāatbrīvo arī no īpašumiem !
Kāpēc valsts pieļauj,
K
ka deputāti drīkst ieņemt amatus padomēs, valdēs un padotības iestādēs?
Neslāvs
N
Roku dzelžus šiem noziedzniekiem jau uzlika?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas