Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -2 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

No amata atbrīvo Dimantu; Dulevska, Mjartāns un Zviedris paliek

Saeima šodien nolēma no amata atbrīvot Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vadītāju Aināru Dimantu, pārējie NEPLP locekļi Dainis Mjartāns, Aija Dulevska un Ivars Zviedris saglabā amatus.

Parlaments lēma atbrīvot Dimantu no NEPLP locekļa amata, kas faktiski nozīmē arī viņa atbrīvošanu no padomes vadītāja amata.

Kā ziņots, Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija iepriekš atbalstīja lēmumprojektu par Dimanta atlaišanu, savukārt neatbalstīja lēmumprojektus par minēto trīs citu NEPLP locekļu atbrīvošanu no amata.

Dimants iepriekš atbalstu viņa atbrīvošanai vērtēja kā prettiesisku komisijas lēmumu, kas ir vērsts tieši pret regulatora vadītāju.

Jau ziņots, ka Vienotības, Zaļo un zemnieku savienības, Latvijas Reģionu apvienības un partijas No sirds Latvijai līderi rosināja minēto četru NEPLP locekļu atlaišanu.

Iesniedzēji kritizēja, ka NEPLP pieņēma lēmumu attiecībā uz Radio Skonto plus programmas apstiprināšanu, padarot to par krievu valodā raidošu radiostaciju. Tādējādi NEPLP esot mazinājusi Saeimas deputātu uzticību padomes locekļu kompetencei un spējai pieņemt situācijai atbilstošus lēmumus.

Politiķi arī atsaucās uz Valsts kontroles revīzijas ziņojumā secināto, ka NEPLP nav efektīvi rīkojusies ar finanšu līdzekļiem gandrīz divu miljonu eiro apmērā. Tāpat ziņojumā secināts, ka NEPLP ir vāja kontroles sistēma pār amatpersonu un darbinieku komandējumiem un darba braucieniem, kā arī konstatētas citas nepilnības.

Savukārt NEPLP iepriekš izplatīja paziņojumu masu medijiem, kurā norādīja, ka pieprasījums atlaist NEPLP locekļus ir uzbrukums masu mediju neatkarībai.

Paziņojumā tika uzsvērts, ka NEPLP ir demokrātiskas un tiesiskas valsts neatkarīgas mediju, it īpaši sabiedrisko mediju, sistēmas sastāvdaļa. Tieši tādēļ likums ir noteicis ļoti konkrētus gadījumus, kādos ir iespējams atsaukt NEPLP locekļus.

Padome norādīja, ka neviens no atlaišanas apstākļiem nav iestājies.

NEPLP paziņojumā pauda, ka dažu Saeimas deputātu ideja atlaist padomes locekļus viņiem nav pārsteigums. Tiekoties ar deputātiem, ne reizi vien padomes locekļi esot saskārušies ar zīmīgiem mājieniem, kas skar to vai citu Latvijas Televīzijas sižetu vai Latvijas Radio raidījumu.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Ziņas

    Vairāk Ziņas


    Politika

    Vairāk Politika


    Rīgā

    Vairāk Rīgā


    Novados

    Vairāk Novados


    Kriminālziņas

    Vairāk Kriminālziņas