Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

No daudzstāvu ēkas ugunsgrēka Rīgā izglābti 19 cilvēki

Piektdien Rīgā no daudzstāvu ēkas ugunsgrēka izglābti 19 cilvēki, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Viņa pastāstīja, ka izsaukums saņemts uz Tomsona ielu plkst.20.44. Ierodoties notikuma vietā, VUGD konstatēja, ka daudzstāvu ēkas pagrabstāvā dega atsevišķi izbūvētas telpas un dažādi sadzīves priekšmeti 40 kvadrātmetru platībā.

Izglābti tika 19 cilvēki, septiņi tika evakuēti, bet viens cieta un tika nodots mediķiem.

Plkst.23.42 mājas iedzīvotāji drīkstēja atgriezties izvēdinātās un VUGD darbinieku pārbaudītās telpās, bet plkst.00.16 ugunsgrēks tika likvidēts pilnībā.

VUGD pārstāve Vītola atzīmēja, ka aizvadītajā diennaktī bijuši arī daži sīki ugunsgrēki, taču šis esot bijis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks.

Ņemot vērā notikušo Tomsona ielā, VUGD pārstāve aicināja daudzdzīvokļu namu iedzīvotājus bēniņu un pagrabu telpas turēt noslēgtas, lai tās nebūtu pieejamas nepiederošām personām. Tāpat VUGD iesaka iedzīvotājiem parūpēties, lai ieejas bēniņu un pagrabu telpās nav aizkrautas ar degtspējīgiem materiāliem.

Kopumā aizvadītajā diennaktī dzēsts 21 ugunsgrēks. VUGD veicis arī 16 glābšanas darbus un saņēmis septiņus maldinošus izsaukumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas