Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

No Latvijas izraidīti aizturētie militāro simulācijas spēļu Airsoft turnīra viesi no Krievijas

No Latvijas izraidīti trīs Krievijas pilsoņi, kuri ieradušies uz Baltijas militāro simulācijas spēļu Airsoft turnīru, aģentūru LETA informēja Valsts robežsardzes preses pārstāve Kristīne Pētersone.

Jau ziņots, ka robežsardze piektdien aizturēja šos Krievijas pilsoņus uzreiz pēc ierašanās Latvijā, jo viņi ir tā dēvētajā melnajā sarakstā, kurā iekļautām personām ir liegums ieceļot Latvijā.

Likumā noteiktajā kārtībā viņi tagad izraidīti no Latvijas.

"Latvijas Airsoft spēlētāju asociācijas" valdes loceklis Dmitrijs Medvedevs aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja, ka aizturētie ir trīs vīrieši no Krievijas, kuri Latvijas kaimiņvalstī strādājot rūpnīcā, kas ražo "Airsoft" ekipējumu.

Ņemot vērā vīriešu aizturēšanu sestdien paredzētais turnīrs ir atcelts. Turnīrā bija pieteikušies aptuveni 300 dalībnieki. Tiek apsvērta iespēja turnīru sarīkot citā datumā un varbūt arī citā valstī.

Imigrācijas likums paredz, ka iekšlietu ministram ir tiesības ieceļošanas aizlieguma sarakstā jeb "melnajā sarakstā" iekļaut personas, pamatojoties uz kompetentas tiesībsargājošās iestādes atzinumu.

Medvedevs šovakar izplatītā asociācijas paziņojumā, skaidro, ka par trīs konkrēto Krievijas pilsoņu aicināšanu uz turnīru organizatori Drošības policiju (DP) informēja jau oktobrī, bet "melnajā sarakstā" viņi iekļauti vien dažas dienas pirms ierašanās Latvijā - 29. novembrī, asociāciju par to neinformējot. Turklāt lēmums, ar kuru personas ir iekļautas "melnajā sarakstā", būs spēkā tikai divas nedēļas, proti, līdz 2017. gada 11. decembrim jeb laikā, kad bija paredzēts turnīrs.

Asociācijas rīcībā esot dokumenti, kas apstiprina faktu, ka iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (Vienotība) lēmums par trīs Krievijas pilsoņu iekļaušanu "melnajā sarakstā" ir balstīts uz DP atzinumu.

Medvedevs apgalvo, ka militāro simulāciju spēles netiek izmantotas jebkādiem taktiskiem treniņiem vai prettiesiskām darbībām. Organizatoru darbības esot caurskatāmas un atklātas.

Viņš tiesībsargājošo iestāžu rīcību sauc par nihilistisku, tā esot necieņas izrādīšana pret pasākuma dalībniekiem un skatītājiem, kā arī nodarot materiālos zaudējumus organizatoriem.

Jau ziņots, ka Rīgā 2.decembrī bija paredzēts pirmais Baltijas militāro simulācijas spēļu "Airsoft" turnīrs. "Airsoft" ir komandu sporta veids jeb militāras simulācijas spēle. "Airsoft" spēlēs lieto reālu ieroču kopijas, kas šauj ar plastmasas lodītēm. Dalībnieku ekipējums vizuāli ir identisks reālam.

Jau iepriekš Drošības policija (DP) ir norādījusi uz nepieciešamību pilnveidot tiesisko regulējumu militārās simulācijas pasākumu organizēšanā. DP ir konstatējusi, ka militārās simulācijas spēles, kur tiek lietoti militārās simulācijas spēļu ieroči, faktiski tiek izmantotas militāri taktisko apmācību organizēšanai, piemēram, ēku sagrābšanai, objektu izlūkošanai.

 

Top komentāri

zvirbulēns
z
Vai "Latvijas Airsoft spēlētāju asociācijas" valdes loceklis Dmitrijs Medvedevs nav Kremļa spiegs, kādēļ viņu neizraida?
Neslāvs
N
Nav skaidrs, kādēļ 3 vateņu aizturēšanas dēļ bija jāatceļ viss turnīrs. Un tie 3 nu var vērsties pēc palīdzības pie Puķina.
Konnors Maklauds
K
1. Rusnacistiem nav cieņas un to nav iespējams viņiem izrādīt. 2. Airsoftā tiešām var spēlēt pēc kaujas reglamenta un izmēģināt ēku sagrābšanas un izlūkošanas paņēmienus, neviens dabas likums to neaizliedz.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas