Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

No mēra krēsla nogāž Daugavpils mēru Eigimu

Šodien Daugavpils domes ārkārtas sēdē pašvaldības deputātu vairākums nobalsoja par Riharda Eigima (LSDSP) atstādināšanu no Daugavpils domes priekšsēdētāja amata, vēsta aģentūra LETA.

Par Eigima atbrīvošanu no Daugavpils mēra amata nobalsoja astoņi no 15 domes deputātiem - visi, kas piedalījās ārkārtas domes sēdē. Mazākumā esošie koalīcijas deputāti ārkārtas domes sēdi boikotēja. Daugavpils domes jauno priekšsēdētāju plānots ievēlēt tuvāko trīs dienu laikā.

Domes sēde notika bez žurnālistu klātbūtnes, jo Eigims bija izdevis rīkojumu vakarā nepieļaut apmeklētāju iekļūšana Daugavpils domē, ko pašvaldības policisti naski arī pildīja. Šodien kārtējā Daugavpils domes sēdē jautājums par neuzticības izteikšanu pašreizējam Daugavpils mēram netika izskatīts, jo sēdes vadītājs to neiekļāva domes sēdes darba kārtībā. Likuma par pašvaldībām 65.pants paredz, ka gadījumos, kad saņemts priekšlikums par domes priekšsēdētāja atbrīvošanu no amata, priekšsēdētājam ir jāsasauc domes ārkārtas sēde ne vēlāk kā divu nedēļu laikā no priekšlikuma saņemšanas dienas, ja šajā laikā nav paredzēta domes kārtējā sēde.

Saistībā ar pieļauto likumpārkāpumu Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Grigorijs Ņemcovs ("Latgales tauta") paziņoja par ārkārtas sēdes sasaukšanu.

R.Eigims Dienai iepriekš paziņoja, ka uz ārkārtas sēdi nedosies, jo uzskata, ka tā sasaukta nelikumīgi.

Iespējams, ka ārkārtas sēdē nepiedalīsies neviens no septiņiem pozīcijas deputātiem, kas nozīmē, ka ar astoņām opozīcijas deputātu balsīm pietiks, lai atceltu pašreizējo mēru no amata.

Taču R.Eigims uzskata, ka domes priekšsēdētājam nebija tiesības sasaukt ārkārtas sēdi. Lai skaidrotu lēmuma likumību, R.Eigims rīt Rīgā plānojis apmeklēt pašvaldību lietu ministriju.

Pie domes sēdes Daugavpilī šodien notika piketi un dežūrēja policija. Pirms sēdes ieradās celtnieku firmas Gādība brigāde darba tērpos ar lozungiem, ka domē jāizbeidz tirgus. Šie plakāti bija vērsti pret R.Eigimu. Savukārt R.Eigimu atbalstīja pensionāri. Pēc sēdes bariņš veco ļaužu lauzās domes ēkā, lai tiktos ar mēra vietnieku Grigoriju Ņemcovu, taču policijas pretspēka dēļ tas neizdevās.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas