Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

No Stiklu ciema evakuēti 70 iedzīvotāji, bet 50 atteikušies pamest mājas

No 120 Stiklu ciema iedzīvotājiem 70 piekrituši evakuēties, bet 50 atteikušies, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Palkavniece.

Ventspils novada pašvaldībā aģentūra LETA uzzināja, ka evakuēti ir Stiklu internātskolas audzēkņi, kas kopā ar audzinātājiem ar autobusu aizvesti uz blakus ciema Ances internātpamatskolu. Tur visiem tiks nodrošināta guļvieta un ēdināšana.

Pašu spēkiem evakuējušies arī lielākā daļa Stiklu ciema iedzīvotāju, kas izmitināti Puzes pamatskolas telpās. Arī viņiem pašvaldība nodrošinās guļvietas un ēdināšanu. Savukārt četras vai piecas ģimenes no evakuācijas atteikušās, skaidroja pašvaldībā.

Šīs ģimenes pašvaldības pārstāvji apseko, lai saņemtu parakstus, kas apliecina, ka tās ir pašas atteikušās no evakuācijas.

VUGD aicina iedzīvotājus klausīt operatīvo dienestu norādes un, ja nepieciešama evakuācija, tad evakuēties. Ja vajadzīga operatīvo dienestu palīdzība, iedzīvotāji aicināti zvanīt pa tālruni 112.

Notikuma vietā patlaban dežurē arī divas mediķu brigādes, kuru speciālisti snieguši palīdzību vairākiem apdzīvotās vietas iedzīvotājiem. Tā kā traumas nav bijušas nopietnas, neviens cilvēks nav nogādāts slimnīcā, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

NMPD informēja, ka iedzīvotāji, kuri ir ugunsgrēka tuvumā, veselības sūdzību gadījumā var konsultējieties ar mediķiem pa tālruņiem 113 vai 66016001. Ja jūtams sadūmojums, mediķi aicina aiztaisīt mājoklim logus un neuzturēties tiešā piedūmojumā.

Jau ziņots, ka otrdienas, 17.jūlija, vakarpusē Ziemeļkurzemes virsmežniecības uzraugāmajā teritorijā Talsu novada Valdgales pagasta Lielsalās izcēlās paaugstinātas bīstamības meža ugunsgrēks kūdras izstrādes purvā. Kopējā degšanas platība pārsniedz 100 hektārus. Dzēšanas darbus apgrūtina sausums un lielais vējš. Dūmi izplatās arī uz blakus novadiem.

Ugunsgrēka dēļ trešdien blakus esošajā Ventspils novadā evakuēta apdzīvota vieta Stikli Puzes pagastā, iepriekš apliecināja Palkavniece.

Viņa pastāstīja, ka VUGD, Talsu novada domes priekšsēdētājs, Talsu novada Pašvaldības policija, Zemessardze, Valsts meža dienests un Valsts policija, pārbaudot netālu esošo apdzīvoto vietu Stikli, uz kuru vēja virziena rezultātā virzījās dūmi, konstatēja, ka pastāv diezgan liels sadūmojums. Līdz ar to tika pieņemts lēmums evakuēt ciema iedzīvotājus.

Tikmēr Talsu novada iedzīvotājiem briesmas patlaban nedraud, aģentūrai LETA apliecināja pašvaldībā. "Ja uguns savu virzību nemainīs, pastāv cerība, ka līdz ar nokļūšanu līdz tuvumā esošajai upei ugunsgrēks varētu ja ne pierimt, tad vismaz samazināties. Tuvumā atrodas divas dzīvojamās mājas, taču patlaban uguns uz to pusi nevirzās un iedzīvotājus neapdraud," sacīja pašvaldības pārstāve Marta Rake-Lasmane.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas