Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Noraida priekšlikumu par interaktīvo azartspēļu atļaušanu Covid-19 izplatības laikā

Saeima šodien noraidīja priekšlikumu, kas azartspēļu aizliegumā Covid-19 izplatības laikā būtu paredzējis izņēmumu uz interaktīvajām azartspēlēm, skaitļu izlozēm un momentloterijām.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien iepriekš bija atbalstījusi attiecīgo priekšlikumu, bet Saeimas vairākums to noraidīja.

Līdz ar to paredzēts, ka paliks spēkā 20.martā pieņemtā norma, ka uz jau pieņemtā likuma darbības laiku Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija aptur visas azartspēļu organizēšanas licences gan fiziskajās azartspēļu organizēšanas vietās (kazino licence, spēļu zāles licence, bingo zāles licence), gan interaktīvajā vidē un (vai) izmantojot elektronisko sakaru pakalpojumu starpniecību.

Izņēmuma attiecināšanu uz azartspēlēm interaktīvajām vidē rosināja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) skaidrojot, ka šāds aizliegums ir pretrunā tendencēm ārvalstīs un ieguldītajiem resursiem cīņā ar ēnu ekonomiku.

Vairāki deputāti šodien debatēs asi kritizēja LTRK, pārmetot organizācijai interaktīvo azartspēļu lobēšanu.

Kā ziņots, Saeimas vairākums 20.martā akceptēja gan azartspēļu zāļu slēgšanu, gan azartspēļu apturēšanu interaktīvajā vidē Covid-19 izplatības laikā.

 

Top komentāri

no malas skatoties
n
Labi , ka aizver bandītisko mafijas azartspēļu ienākuma avotu.
ha, ha
h
Valsts maksātie pabalsti nav jānospēlē, bet gan jānodzer, ar akcīzes nodokli iemaksājot tos atpakaļ Valsts kasē.
ļuļa
ļ
ļoti muļķīgs lēmums. internetā vajadzēja atļaut. jo tie, kas gribēja spēlēt, spēlēs tāpat, tikai darīs to ārzemju portālos un nodokļi aizies uz turieni. kā zināms, šos importa azartspēļu puslegālos zaņķus apkarot nav iespējams, kā to pirms laika atzina mūsu tiesībsargājošās iestādes. tad labāk būtu atļāvuši to darīt tepat uz vietas, ar noteikumu, ka uzliek kaut kādus naudas limitus.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas